Wijnlijst Bewaar als pdf Mijn bestelling ()

AUSTRALIË

De Bortoli Vinoque Gamay Noir

Het wijnhuis

De Bortoli

Vittorio De Bortoli trok in 1925 moederziel alleen vanuit Italië naar Australië. Zijn echtgenote volgde in 1928 en in dat heuglijke jaar werd ook het wijnhuis opgericht. Momenteel staan de vier kleinkinderen aan het hoofd van dit familiebedrijf. Met hun wijngaarden in tal van Australische wijnregio's bieden ze het beste van wat Down Under op wijngebied in petto heeft, gaande van krachtige shiraz uit de Riverina tot verfijnde pinot noir en riesling uit Yarra Valley in het koele uiterste zuiden.

De wijn

De Bortoli Vinoque Gamay Noir

Met de Vinoquelijn waagt de Bortoli zich op de nichemarkt: de wijnen zijn gemaakt van variëteiten uit de Oude Wereld die slechts mondjesmaat voorkomen Down Under.
De oplage is telkens erg beperkt, wat het exclusieve karakter van de wijn nog versterkt.
De naam vinoque is goed gekozen en is keukenlatijn voor 'welke wijn?', een epitheton ornans dat triggert om nobele onbekenden te leren kennen.
De gamaydruif maakt furore in de Beaujolais, waar de druif resulteert in soepele, erg fruitige wijnen die meestal jong op hun best zijn.
Deze Australiër leunt echter dichter aan bij de Franse grand crus, die wat gelaagder zijn en ook meer bewaarpotentieel hebben.
De wijn rijpte gedurende 8 maanden in reeds gebruikte eiken vaten en door die houtopvoeding onderscheidt hij zich van zijn soms matige Franse broertjes.
Zoals gebruikelijk een paarse schittering in het glas en een hele fruitmand in de neus: de typische rijpe banaan is van de partij, maar ook pruimpjes, rijpe aardbeien en ander rood fruit zijn op het appel. Het bouquet wordt compleet door een even verrassend als prominent aanwezig kruidentuiltje. De mondopening wordt gekenmerkt door een karakteristieke sappigheid en fruitigheid, met heel veel rijpe zwarte kersen en bessen. Vaak eindigt het hier, maar deze gamay schakelt een paar versnellingen hoger: in het middenstuk vinden we gedroogde veenbes, maar ook munt en anijs en een subtiele eiktoets. Aardse tannines zorgen voor een heerlijke finale van een wijn die veel meer is dan een makkelijke dorstlesser of een begeleider van charcuterie. Nu al op dronk en bijzonder levendig, maar perfect houdbaar voor een jaar of vijf.
Zeker proberen, vooral wanneer je huivert bij de gedachte aan beaujolais!

Druif

Gamay Noir

Lekker bij

gevogelte, varkensvlees, warme visbereidingen

Wijntype

Rode wijn

fles

Bewaarpotentieel

5 jaar

Jaartal

2015

Inhoud

750 ml
sluiten

Bestelformulier bestel formulier

Hieronder vindt u een gedetailleerd overzicht van uw bestelling.

Deze gegevens kan u ook terugvinden in de e-mail die u ontvangt ter bevestiging van uw bestelling.

Order

wijn details jaar stukprijs aantal subtotaal
  Totaalprijs (incl. BTW)

Facturatiegegevens

Leveringsgegevens

* velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen

** Bestelling afgehaald in de winkel zijn, vanzelfsprekend, vrij van verzendingskosten.
** Bestellingen ter waarde van 350 € of meer worden gratis geleverd.
** Voor bestellingen kleiner dan 350 € worden supplementaire verzendingskosten aangerekend:

** Voor België.

Bedankt voor uw bestelling!