Wijnlijst Bewaar als pdf Mijn bestelling ()

BELGIË

Gouden Carolus Single Malt

Het wijnhuis

Gouden Carolus Stokerij De Molenberg

Neen, geen erratum of schrijfsel in benevelde toestand: brouwerij Het Anker, producent van de internationaal vermaarde Gouden Carolus, heeft sinds kort ook een eigen stokerij waar heerlijke whisky wordt gemaakt.
Al 5 generaties lang is Het Anker, prachtig gelegen in het Groot Begijnhof van Mechelen, een begrip in bierland. Sinds Charles Leclef aan het roer staat, is er veel veranderd. Hij liet de gebouwen restaureren en de installaties vernieuwen en aan de vooravond van het derde millennium pootte hij binnen de muren van de brouwerij een uniek hotel neer.  Het gamma aan bieren werd sterk uitgebreid en in 2010 werd de vernieuwde brasserie geopend en werden de rondleidingen hervat. En waar blijft de whisky in dit mooie verhaal?
In 2010 werd de 17de eeuwse familiehoeve in Blaasveld grondig onder handen genomen en omgebouwd tot een volwaardige whiskystokerij, stokerij De Molenberg. De Gouden Carolus Single Malt kwam in 2013 op de markt en doet zijn naam alle eer aan: hij ging in allerlei internationale criteria al met de gouden plak aan de haal.

De wijn

Gouden Carolus Single Malt

De verfijnde whisky wordt gedistilleerd uit het moutbeslag van de befaamde Gouden Carolus Tripel. Dit gebeurt in pot stills, handgeslagen, koperen stookketels.
De rijping start in klassieke bourbonvaten, maar de finishing touch wordt gegeven door Het Ankervaten, die specifiek bewerkt zijn om de whisky een signatuur te geven die duidelijk refereert naar zijn afkomst.
Het resultaat is een elegante whisky, met een volle en evenwichtige smaak.  De neus is fruitig en lekker zoet, met een mooi aroma van verse crème brulée. Op het palet lekker warm en luxueus: de vanille van de crème brulée tekent ook hier present, aangevuld met een mooie streep hout.
Even verrassend als verrukkelijk!

Druif

nvt

Lekker bij

Wijntype

Whisky

fles

Bewaarpotentieel

Ongeopend quasi onbeperkt, geopend 3 jaar

Jaartal

nvt

Inhoud

500 ml
sluiten

Bestelformulier bestel formulier

Hieronder vindt u een gedetailleerd overzicht van uw bestelling.

Deze gegevens kan u ook terugvinden in de e-mail die u ontvangt ter bevestiging van uw bestelling.

Order

wijn details jaar stukprijs aantal subtotaal
  Totaalprijs (incl. BTW)

Facturatiegegevens

Leveringsgegevens

* velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen

** Bestelling afgehaald in de winkel zijn, vanzelfsprekend, vrij van verzendingskosten.
** Bestellingen ter waarde van 350 € of meer worden gratis geleverd.
** Voor bestellingen kleiner dan 350 € worden supplementaire verzendingskosten aangerekend:

** Voor België.

Bedankt voor uw bestelling!