Wijnlijst Bewaar als pdf Mijn bestelling ()

CALIFORNIË

Birichino Muscat Canelli

Het wijnhuis

Birichino

Alex Krause en John Locke richtten in 2008 in Santa Cruz het wijnhuis Birichino op.
Birichino is hun troetelkindje en toen de twee hun benjamin boven de doopvont hielden, hadden ze hun sporen al meer dan verdiend in de wijnwereld, met decennialange ervaring in de Oude en de Nieuwe Wereld en samenwerkingen met gerenommeerde wijnmakers op hun indrukwekkend curriculum. In hun wijnen willen ze het terroir en de druiven zelf aan het woord laten, eerder dan hun eigen stempel te drukken: de oude wijnstokken die ze gebruiken, vertellen een verhaal dat vaak meer dan een eeuw bestrijkt. Technische ingrepen worden tot een minimum beperkt en er wordt ook niet aangemodderd met chemische rotzooi.
De wijnen die hieruit voortvloeien zijn puur, intens en opwekkend.
En waar komt die vreemde naam vandaan? Krause en Locke waren op zoek naar een originele naam, die haast onmogelijk uit te spreken is in het Engels.
Hun eerste idee was Alluce, tot bleek dat dat 'grote teen' betekent! Birichino bleek niet alleen leuk te klinken, maar is ook Italiaans voor ondeugend, wat toch leukere associaties met wijn oproept dan tenen!

De wijn

Birichino Muscat Canelli

Zoals de naam doet vermoeden, liggen de roots van deze exquise dessertwijn in Italië en door de typisch Amerikaanse drang naar vernieuwing en perfectie speelt deze Californiër nog een divisie hoger dan zijn Zuid-Europese leermeester.
De oude wijnstokken zorgen voor heerlijk geconcenteerde druiven, die voor dag en dauw geplukt werden om de wijn de noodzakelijke zuren te geven.
De geur van een zoete muscat is onweerstaanbaar: rijpe nectarines, zeste van mandarijn en een zoetige gembertoets stuiven op uit het glas en smeken om een eerste slok. Op het palet gaan alle remmen los: wat een betoverende concentratie, wat een zalige zoetsensatie! De nectarines uit de neus zijn ook hier prominent van de partij en delicate maar frisse zuren maken het plaatje compleet. In een lang slotakkoord zorgt een atypische kruidigheid voor een onvermoede maar prachtige toegift.

Druif

Muscat

Lekker bij

dessert, dessert met fruit

Wijntype

Dessertwijn

fles

Bewaarpotentieel

20 jaar

Jaartal

2015

Inhoud

375 ml
sluiten

Bestelformulier bestel formulier

Hieronder vindt u een gedetailleerd overzicht van uw bestelling.

Deze gegevens kan u ook terugvinden in de e-mail die u ontvangt ter bevestiging van uw bestelling.

Order

wijn details jaar stukprijs aantal subtotaal
  Totaalprijs (incl. BTW)

Facturatiegegevens

Leveringsgegevens

* velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen

** Bestelling afgehaald in de winkel zijn, vanzelfsprekend, vrij van verzendingskosten.
** Bestellingen ter waarde van 350 € of meer worden gratis geleverd.
** Voor bestellingen kleiner dan 350 € worden supplementaire verzendingskosten aangerekend:

** Voor België.

Bedankt voor uw bestelling!