Wijnlijst Bewaar als pdf Mijn bestelling ()

CALIFORNIË

Birichino Saint Georges Pinot Noir

Het wijnhuis

Birichino

Alex Krause en John Locke richtten in 2008 in Santa Cruz het wijnhuis Birichino op.
Birichino is hun troetelkindje en toen de twee hun benjamin boven de doopvont hielden, hadden ze hun sporen al meer dan verdiend in de wijnwereld, met decennialange ervaring in de Oude en de Nieuwe Wereld en samenwerkingen met gerenommeerde wijnmakers op hun indrukwekkend curriculum. In hun wijnen willen ze het terroir en de druiven zelf aan het woord laten, eerder dan hun eigen stempel te drukken: de oude wijnstokken die ze gebruiken, vertellen een verhaal dat vaak meer dan een eeuw bestrijkt. Technische ingrepen worden tot een minimum beperkt en er wordt ook niet aangemodderd met chemische rotzooi.
De wijnen die hieruit voortvloeien zijn puur, intens en opwekkend.
En waar komt die vreemde naam vandaan? Krause en Locke waren op zoek naar een originele naam, die haast onmogelijk uit te spreken is in het Engels.
Hun eerste idee was Alluce, tot bleek dat dat 'grote teen' betekent! Birichino bleek niet alleen leuk te klinken, maar is ook Italiaans voor ondeugend, wat toch leukere associaties met wijn oproept dan tenen!

De wijn

Birichino Saint Georges Pinot Noir

De Saint-Georgespinot van Birichino geniet een uitzonderlijke status en is uitgegroeid tot een gegeerde cultwijn. De beperkte oplage en het feit dat de wijn meestal binnen de kortste keren is uitverkocht, voeden die faam nog. Bij NWW is de wijn gelukkig nog wel voorradig!
De druiven voor deze topper komen van vier verschillende wijngaarden, elk met een totaal andere bodem en een daaraan gekoppelde typiciteit.
Het resultaat is een wijn die excelleert door een extreme gelaagdheid en die een ongekende waaier aan geuren en smaken weet te versmelten tot één harmonieuze godendrank.
Ook aan de vinificatie wordt de grootste zorg besteed: natuurlijke gisting en een ongefilterde botteling hebben als doel om de kracht van de bessen, vaak afkomstig van écht oude stokken, te laten primeren en te accentueren.
De neus combineert uitersten: zoete toetsen van haast likoreus rood fruit spatten in de opening uit het glas, maar even daarna maken ook discretere florale toetsen en een bijzonder elegante kruidigheid hun opwachting.
Ook op het palet zijn alle  grote spelers van de partij in een bijzonder harmonieus samenspel: een mooie zoettoets zorgt voor de nodige warmte, perfect gebalanceerd met een even uitgekiende als volmaakte zuurbalans en bekroond met een voor pinot uitzonderlijke aanwezigheid van mooie maar best viriele tannines, die de wijn diepgang en bestendigheid geven.
Een mooi huwelijk tussen Bourgondische trots en Californisch terroir met een haalbaar prijskaartje!

Druif

Pinot Noir

Lekker bij

gevogelte, vederwild, haarwild, kazen

Wijntype

Rode wijn

fles

Bewaarpotentieel

10 jaar

Jaartal

2016

Inhoud

750 ml
sluiten

Bestelformulier bestel formulier

Hieronder vindt u een gedetailleerd overzicht van uw bestelling.

Deze gegevens kan u ook terugvinden in de e-mail die u ontvangt ter bevestiging van uw bestelling.

Order

wijn details jaar stukprijs aantal subtotaal
  Totaalprijs (incl. BTW)

Facturatiegegevens

Leveringsgegevens

* velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen

** Bestelling afgehaald in de winkel zijn, vanzelfsprekend, vrij van verzendingskosten.
** Bestellingen ter waarde van 350 € of meer worden gratis geleverd.
** Voor bestellingen kleiner dan 350 € worden supplementaire verzendingskosten aangerekend:

** Voor België.

Bedankt voor uw bestelling!