Wijnlijst Bewaar als pdf Mijn bestelling ()

CALIFORNIË

Darioush Signature Cabernet Sauvignon

Het wijnhuis

Darioush

Darioush Khaledi groeide op in de Iraanse stad Shiraz: als je geboorteplaats een invloed kan hebben op je toekomst, kan dit natuurlijk tellen qua predestinatie! Hij had van kindsbeen af een sterke interesse voor wijn. Zijn vader maakte stiekem wijn en dat maakte het allemaal nog boeiender voor de jonge Khaledi: wat verboden is, trekt namelijk aan. Hij verhuisde later naar de V.S., waar hij zijn droom kon waarmaken: hij kocht er enkele van de beste wijngaarden in Oak Knoll, Mt Veeder en Napa en bouwde er een "State of the Art-wijnhuis". Hij focust zich op  wijnen in bordeauxstijl, die van wereldse topklasse getuigen. Parker is laaiend over zijn wijnen, die mede daardoor een absolute cultstatus hebben verworven.

De wijn

Darioush Signature Cabernet Sauvignon

Met deze wijn rechtvaardigt Darioush zijn iconische status helemaal. Buitenaardse cabernet sauvignon in een absolute glansrol, mooi geassisteerd door merlot en cabernet franc.
De wijn rijpte maar liefst twee jaar in traditionele, grotendeels nieuwe Franse eiken vaten.
De combinatie van de allerbeste druiven, uitgelezen hout en een wijnmaker die in dit project al zijn duivels ontbindt, garandeert een wijn die zelfs met superlatieven nauwelijks te beschrijven is. De neus is adembenemend! Donker fruit opent de festiviteiten: veel rijpe blauwe bes, nog meer donkere kers en een massa cassis in het begin. Verderop prachtige aroma's die wijzen op topkwaliteit: mokka,cacao, kostbare sigaar en peperduur rokerig leder zorgen voor een eerste extase.
Op het palet gaan alle remmen los! Uiteraard ook hier veel rijp fruit, dat door een ongekende densiteit en intensiteit zorgt voor een implosie in de mond. Verderop meer dan aardige aardse tonen: subtiele salie en kostbare koffie maken ook hun opwachting.
De hele smaakervaring baadt in zalige zuurtjes en steunt op stevige, gelaagde tannines die het  fenomenale fundament zijn van deze weergaloze wijn.
Stevig geprijsd, nog steviger geprezen! Divine wine!

Druif

Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc

Lekker bij

haarwild, rundsvlees, lamsvlees

Wijntype

Rode wijn

fles

Bewaarpotentieel

15 jaar

Jaartal

2015

Inhoud

750 ml
sluiten

Bestelformulier bestel formulier

Hieronder vindt u een gedetailleerd overzicht van uw bestelling.

Deze gegevens kan u ook terugvinden in de e-mail die u ontvangt ter bevestiging van uw bestelling.

Order

wijn details jaar stukprijs aantal subtotaal
  Totaalprijs (incl. BTW)

Facturatiegegevens

Leveringsgegevens

* velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen

** Bestelling afgehaald in de winkel zijn, vanzelfsprekend, vrij van verzendingskosten.
** Bestellingen ter waarde van 350 € of meer worden gratis geleverd.
** Voor bestellingen kleiner dan 350 € worden supplementaire verzendingskosten aangerekend:

** Voor België.

Bedankt voor uw bestelling!