Wijnlijst Bewaar als pdf Mijn bestelling ()

CALIFORNIË

Darioush Signature Merlot

Het wijnhuis

Darioush

Darioush Khaledi groeide op in de Iraanse stad Shiraz: als je geboorteplaats een invloed kan hebben op je toekomst, kan dit natuurlijk tellen qua predestinatie! Hij had van kindsbeen af een sterke interesse voor wijn. Zijn vader maakte stiekem wijn en dat maakte het allemaal nog boeiender voor de jonge Khaledi: wat verboden is, trekt namelijk aan. Hij verhuisde later naar de V.S., waar hij zijn droom kon waarmaken: hij kocht er enkele van de beste wijngaarden in Oak Knoll, Mt Veeder en Napa en bouwde er een "State of the Art-wijnhuis". Hij focust zich op  wijnen in bordeauxstijl, die van wereldse topklasse getuigen. Parker is laaiend over zijn wijnen, die mede daardoor een absolute cultstatus hebben verworven.

De wijn

Darioush Signature Merlot

De merlot van Mt. Veeder en Oak Knoll ondergaat een strenge selectie alvorens te worden vergist. Na een rijping op Franse eik gedurende 20 maanden levert dit een waanzinnige wijn op. Het bouquet is extreem gelaagd en reveleert een karrenvracht aan heerlijke aroma's.
In de eerste neus zoals gebruikelijk veel zoettoetsen, met lekker rijp fruit in een charmante hoofdrol: zalige zwarte kers, gedroogde framboos en zwoele crème de cassis openen de festiviteiten. Tijd om nog eens te walsen, maar er dient zich niet 1 partner aan, maar een hele resem adembenemende aroma's. Geen klassiek koppel hier, wel een prachtige polonaise: anijs, grafiet, pijptabak, cacaopoeder en kaneel passeren de revue, elegante espresso sluit de riante rij.
Van al dat dansen krijgt een mens dorst: bibendum est!
Dit is een merlot hors catègorie: geen waterig wijntje zonder karakter, wel een dense drank met een enorme intensiteit. De hoofdrolspelers uit de neus tekenen ook hier present: veel rijk en rijp fruit, met daarnaast een karakteriserende kruidigheid en toetsen van koffie en chocolade. Succulente zuurtjes houden het geheel sappig en smakelijk, maar de tannines die als een kostbare gouddraad het geheel doorrijgen zijn de echte sterren van dit geniale glas!
Magische merlot!

Druif

Merlot

Lekker bij

rundsvlees, lamsvlees, varkensvlees

Wijntype

Rode wijn

fles

Bewaarpotentieel

15 jaar

Jaartal

2011

Inhoud

750 ml
sluiten

Bestelformulier bestel formulier

Hieronder vindt u een gedetailleerd overzicht van uw bestelling.

Deze gegevens kan u ook terugvinden in de e-mail die u ontvangt ter bevestiging van uw bestelling.

Order

wijn details jaar stukprijs aantal subtotaal
  Totaalprijs (incl. BTW)

Facturatiegegevens

Leveringsgegevens

* velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen

** Bestelling afgehaald in de winkel zijn, vanzelfsprekend, vrij van verzendingskosten.
** Bestellingen ter waarde van 350 € of meer worden gratis geleverd.
** Voor bestellingen kleiner dan 350 € worden supplementaire verzendingskosten aangerekend:

** Voor België.

Bedankt voor uw bestelling!