Wijnlijst Bewaar als pdf Mijn bestelling ()

CALIFORNIË

Darioush Signature Sauvignon Blanc

Het wijnhuis

Darioush

Darioush Khaledi groeide op in de Iraanse stad Shiraz: als je geboorteplaats een invloed kan hebben op je toekomst, kan dit natuurlijk tellen qua predestinatie! Hij had van kindsbeen af een sterke interesse voor wijn. Zijn vader maakte stiekem wijn en dat maakte het allemaal nog boeiender voor de jonge Khaledi: wat verboden is, trekt namelijk aan. Hij verhuisde later naar de V.S., waar hij zijn droom kon waarmaken: hij kocht er enkele van de beste wijngaarden in Oak Knoll, Mt Veeder en Napa en bouwde er een "State of the Art-wijnhuis". Hij focust zich op  wijnen in bordeauxstijl, die van wereldse topklasse getuigen. Parker is laaiend over zijn wijnen, die mede daardoor een absolute cultstatus hebben verworven.

De wijn

Darioush Signature Sauvignon Blanc

Hoewel The Sunshine State op het eerste gezicht te warm lijkt voor sauvignon blanc, gedijt deze druif uitstekend op de Sagewijngaard: de hoge ligging op de legendarische Mount Veeder en de verkoelende invloed van de nabijgelegen San Pablobaai blijken de ideale setting voor een wijn die met een lang nazinderende zuiverheid velen kan bekoren.
Door de most gedeeltelijk op eik op te voeden, krijgt de wijn meer structuur en complexiteit. Toch ligt de focus zowel in de neus als de mond op uitbundig, haast knisperend fruit. Een rijkelijk en intens bouquet stuift op uit het glas, met guave en jasmijn en een florale toets van limoenbloesem. Veel frisse, lichtjes tintelende citrus in de mond, met kumquat en nectarine die voor een tikje moelleux zorgen. Een voor sauvignon indrukwekkende finale toont het complexe en buitengewone karakter van de wijn: het slotstuk wordt gekleurd door een diepe mineraliteit en een fijne kruidigheid, met citroentaart als onvermoede toegift.
Heerlijk bij gamba's op de grill.

Druif

Sauvignon Blanc

Lekker bij

aperitief, schaaldieren

Wijntype

Witte wijn

fles

Bewaarpotentieel

Op dronk, na botteling nog 5 jaar

Jaartal

2016

Inhoud

750 ml
sluiten

Bestelformulier bestel formulier

Hieronder vindt u een gedetailleerd overzicht van uw bestelling.

Deze gegevens kan u ook terugvinden in de e-mail die u ontvangt ter bevestiging van uw bestelling.

Order

wijn details jaar stukprijs aantal subtotaal
  Totaalprijs (incl. BTW)

Facturatiegegevens

Leveringsgegevens

* velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen

** Bestelling afgehaald in de winkel zijn, vanzelfsprekend, vrij van verzendingskosten.
** Bestellingen ter waarde van 350 € of meer worden gratis geleverd.
** Voor bestellingen kleiner dan 350 € worden supplementaire verzendingskosten aangerekend:

** Voor België.

Bedankt voor uw bestelling!