Wijnlijst Bewaar als pdf Mijn bestelling ()

CALIFORNIË

Justin Vineyards Savant

Het wijnhuis

Justin Vineyards

Justin en Deborah Baldwins droom was het maken van uitzonderlijke, uitmuntende wijnen uit "hun" regio Paso Robles. Toen ze hier startten in 1981, waren ze beslist bij de allereersten om de focus op  kwaliteit te leggen. Ze bouwden een prachtig wijndomein op, dat vandaag een ronduit mythische reputatie geniet in de V.S.
Paso Robles ligt aan de Pacifische kust, tussen San Francisco en Los Angeles, en is qua klimaat bijzonder vergelijkbaar met Bordeaux. Hun wijnen worden logischerwijze hoofdzakelijk gemaakt met de typische druiven van dit wijnmekka, zoals cabernet, merlot, petit verdot en malbec. De wijnen zijn krachtig en expressief, ongefilterd en vlezig, met een uitdagend karakter.

De wijn

Justin Vineyards Savant

Justin werd door het gerenommeerde Wine Enthousiast uitgeroepen tot Wijnhuis van het Jaar, een prestigieuze onderscheiding die niet uit de lucht komt vallen.
Het huis maakt van krachtig én intens rood zijn handelsmerk en deze Savant past perfect in dat plaatje. Met zijn alcoholgehalte van 16 % is hij een indrukwekkende spierbundel, maar dan wel één die in maatpak op de afspraak verschijnt: kracht en elegantie gaan wonderwel samen in een wijn die verrassend goed matcht met allerhande gerechten.
De blend van syrah en cabernet en een tikje grenache rijpte maar liefst 21 maanden in Franse eiken vaten, waarvan het merendeel gemaakt van nieuwe eik.
De wijn prikkelt alle zintuigen en zorgt meteen voor visuele fascinatie: diepdonker en haast ondoorzichtig imponeert hij meteen en dat effect wordt versterkt door de dikke tranen die haast uitdagend traag naar beneden kruipen.
Ook het bouquet opent erg krachtig: heel veel donker, jammy fruit, met op de voorgrond zwarte kers en cassis. De lange houtopvoeding doet ook een behoorlijke duit in het zakje, met een onweerstaanbare geur van zoete vanille, maar ook met een behoorlijk rokerige eiktoets. Een snuifje geplette zwarte peper maakt de waaier compleet.
Et nunc bibendum est! Het aangekondige onweer barst los: weelderig, lekker rijp, donker fruit zorgt voor een heerlijke, mondvullende warmte in de opening. De hoge alcohol is echter perfect getemd en schroeit geenszins de papillen, die in een zeer verfijnd middenstuk verwend worden met salie en peper en de heerlijke rokerigheid die ook al bij het ruiken werd waargenomen. Eucalyptus zorgt op een uiterst subtiele manier voor de nodige frisheid. Op dit moment al indrukwekkend, bewaart de Savant het beste voor het laatste: de finale is even lang als gelaagd, met de volledige smaakrijkdom die nog een keer de revue passeert én haast magische tannines, die als een souvenir in de mond blijven nazinderen.
Een wijn om te koesteren en om los van te genieten, maar evenzeer de perfecte begeleider van gekruid vlees op de grill of in de tajine.

Druif

Cabernet Sauvignon, Syrah, Grenache Noir

Lekker bij

haarwild, vederwild, rundsvlees, lamsvlees, bbq

Wijntype

Rode wijn

fles

Bewaarpotentieel

8 jaar

Jaartal

2013

Inhoud

750 ml
sluiten

Bestelformulier bestel formulier

Hieronder vindt u een gedetailleerd overzicht van uw bestelling.

Deze gegevens kan u ook terugvinden in de e-mail die u ontvangt ter bevestiging van uw bestelling.

Order

wijn details jaar stukprijs aantal subtotaal
  Totaalprijs (incl. BTW)

Facturatiegegevens

Leveringsgegevens

* velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen

** Bestelling afgehaald in de winkel zijn, vanzelfsprekend, vrij van verzendingskosten.
** Bestellingen ter waarde van 350 € of meer worden gratis geleverd.
** Voor bestellingen kleiner dan 350 € worden supplementaire verzendingskosten aangerekend:

** Voor België.

Bedankt voor uw bestelling!