Wijnlijst Bewaar als pdf Mijn bestelling ()

CALIFORNIË

Landmark Valley Overlook Chardonnay

Het wijnhuis

Landmark Vineyards

Landmark werd in 1974 opgericht door een groep enthousiastelingen met een rijk landbouwverleden. Onder hen ook Damaris Deere Ford, een verre achterkleindochter van de befaamde John Deere, de uitvinder van de eerste stalen ploeg wiens naam uitgroeide tot een legendarisch merk van tractoren en ander landbouwmateriaal. De eigen wijngaarden liggen in Sonoma Valley, waar van bij het begin de focus lag op de productie van chardonnay. Onder leiding van de befaamde oenologe Helen Turley ontpopte de Overlook Chardonnay zich tot één van de meest gewilde wijnen van Amerika, die sinds 1995 zes maal in de top 100 van Wine Spectator opdook.
In de loop der jaren verruimde het huis zijn blik en zijn actieradius: een breed gamma aan druiven, afkomstig van de beste wijngaarden uit diverse Californische topregio's, vult een gestoffeerd en kwalitatief portfolio.

De wijn

Landmark Valley Overlook Chardonnay

Deze geroemde en erg gewilde chardonnay is een monocepage van zorgvuldig geselecteerde druiven uit diverse Californische topwijngaarden. De wijn geldt als signaturewijn van het huis en viel al meermaals in de prijzen. Ondanks die hoge status hangt er aan deze heerlijke fles geen absurd prijskaartje, wat de wijn nog aantrekkelijker maakt.
Na een gisting op natuurlijke cellen, rijpte de chardonnay gedurende 10 maanden in Franse eiken vaten, die voor een kwart nieuw zijn: verwacht dus geen vanillebom, wel een fruitige wijn die aan complexiteit wint door een subtiele, licht romige textuur.
Het bouquet is even aantrekkelijk als verfijnd: zoet, zuur en kruidigheid gaan hand in hand, respectievelijk in de gedaante van rijpe peer, citroen en salie.
Diezelfde gelaagdheid in de mond: voldoende moelleux met kweepeer en abrikoos, maar een opwekkende en verfrissende finale dankzij een handvol krakende citrusvruchten die op het einde de hoofdrol spelen.
Een heerlijke wijn bij een stukje zalm of kip, maar ook discreet vlees of sashimi zijn prima keuzes.
Drinkklaar, maar mag ook nog even rusten in de kelder.

Druif

Chardonnay

Lekker bij

gevogelte, kruidige visgerechten, warme visbereidingen

Wijntype

Witte wijn

fles

Bewaarpotentieel

6 jaar

Jaartal

2013

Inhoud

750 ml
sluiten

Bestelformulier bestel formulier

Hieronder vindt u een gedetailleerd overzicht van uw bestelling.

Deze gegevens kan u ook terugvinden in de e-mail die u ontvangt ter bevestiging van uw bestelling.

Order

wijn details jaar stukprijs aantal subtotaal
  Totaalprijs (incl. BTW)

Facturatiegegevens

Leveringsgegevens

* velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen

** Bestelling afgehaald in de winkel zijn, vanzelfsprekend, vrij van verzendingskosten.
** Bestellingen ter waarde van 350 € of meer worden gratis geleverd.
** Voor bestellingen kleiner dan 350 € worden supplementaire verzendingskosten aangerekend:

** Voor België.

Bedankt voor uw bestelling!