Wijnlijst Bewaar als pdf Mijn bestelling ()

CALIFORNIË

Peter Franus Red Hills

Het wijnhuis

Peter Franus

De sympathieke en bescheiden Peter Franus is de bijzondere wijnmaker van het gelijknamige wijnhuis. Hij studeerde journalistiek, maar de lokroep van het nabijgelegen Napa was niet te weerstaan. Wat volgde was een wijnopleiding te Fresno en vorming bij diverse wijnhuizen, wat resulteerde in zijn eigen stijl, met een voorliefde voor zinfandel en aromatische witte druiven. Met de komst van zijn Nieuw-Zeelandse vriend en assistent Jeff Keene, werd de slagkracht vergroot. Franus ziet zichzelf als een gezegend man, omdat hij de beschikking heeft over wijngaarden en wijnstokken van waarlijk exceptionele kwaliteit. Zijn wijnen zijn bijzonder en blinken uit in kleinschaligheid.

De wijn

Peter Franus Red Hills

Peter Franus haalt zijn inspiratie bij het beproefde Rhônesucces en maakt een Amerikaanse versie van de Franse gsm-variant. De wijngaard die de grenache, syrah en mourvèdre voor deze wijn produceert, ligt op een terras op een hoogte van ongeveer 1000 meter op de gekende Mount Cobb, iets ten noorden van Napa Valley. De omstandigheden hier verschillen danig van die in de Rhônevallei: ook hier kan de hitte verzengend zijn, hoewel de hoogte voor de nodige verkoeling zorgt. De nabijheid van de Stille Oceaan en de wind die daarbij hoort, zorgt regelmatig voor even plotse als ingrijpende temperatuurschommelingen. Ook de temperatuurverschillen tussen dag en nacht zijn immens, waardoor het rendement laag maar de kwaliteit hoog is. Die onvoorspelbare veelzijdigheid vertaalt zich ook in de wijn: je proeft de zon in je glas, maar de afkoeling zorgt voor voldoende elegantie en frisse zuren, waardoor de wijn erg verfijnd is.
Een erg rijk bouquet opent zich na enkele momenten en ook op het palet is het veelzijdigheid en gelaagdheid troef: heel veel rijpe, wilde bessen en kersen op de voorgrond, maar ook een heel kruidenrek, met ondermeer kruidnagel, salie, peper, anijs en gedroogde lavendel. Gerookte ham en een floraal rozenaroma maken het copieuze bouquet compleet.
Flink aanwezige maar strak getemde tannines presenteren zich als de ideale begeleider van al dat moois. Eén van Franus' absolute persoonlijke favorieten, waarin hij een arsenaal aan impressies kan oproepen zonder aan overkill te doen.

Druif

Syrah, Mourvèdre, Grenache Noir

Lekker bij

vederwild, haarwild, blauwschimmelkazen, lamsvlees, gevogelte

Wijntype

Rode wijn

fles

Bewaarpotentieel

Op dronk, ook over 5 jaar nog heerlijk

Jaartal

2012

Inhoud

750 ml
sluiten

Bestelformulier bestel formulier

Hieronder vindt u een gedetailleerd overzicht van uw bestelling.

Deze gegevens kan u ook terugvinden in de e-mail die u ontvangt ter bevestiging van uw bestelling.

Order

wijn details jaar stukprijs aantal subtotaal
  Totaalprijs (incl. BTW)

Facturatiegegevens

Leveringsgegevens

* velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen

** Bestelling afgehaald in de winkel zijn, vanzelfsprekend, vrij van verzendingskosten.
** Bestellingen ter waarde van 350 € of meer worden gratis geleverd.
** Voor bestellingen kleiner dan 350 € worden supplementaire verzendingskosten aangerekend:

** Voor België.

Bedankt voor uw bestelling!