Wijnlijst Bewaar als pdf Mijn bestelling ()

CALIFORNIË

Ravenswood Besieged

Het wijnhuis

Ravenswood

Ravenswood Winery staat voornamelijk bekend om zijn 'zins', wijnen gemaakt van de druif zinfandel. Deze bes komt onder deze naam bijna enkel voor in Californië en dit sinds de 19 de eeuw. Na decennialang zoeken heeft men echter de Kroatische oorsprong van deze druif kunnen aantonen. De oprichter van Ravenswood is Joel Peterson. Deze talentvolle man vestigde in de jaren 80 van vorige eeuw zijn naam als "Zinmaster" door talloze prijzen te winnen. In plaats van de vroeger courant gemaakte Amerikaanse fruitbommen na te bootsen, benaderde hij het druivenras op een totaal andere wijze. Hij werkte op finesse en raffinement. Zo bouwde hij stelselmatig zijn reputatie op. De Godfather of Zin is vandaag de dag een wereldwijd begrip. Ravenswood is zijn droom die daadwerkelijk werd verwezenlijkt. Vandaag maken ze een weids scala aan zinfandels, gaande van breed toegankelijke tot bijzonder specifieke wijnen, ambachtelijk geschapen uit stokoude percelen.

De wijn

Ravenswood Besieged

Voor deze robuuste rode wijn werd een selectie gemaakt van maar liefst 7 rassen en werden niet alleen de racepaarden van stal gehaald: zinfandel en syrah kunnen we als usual suspects catalogeren, maar de keuze voor petite sirah, carignan, barbera, alicante buschet en mourvèdre is toch veel minder voor de hand liggend.
Elke cepage doet zijn duit in het zakje in een wijn die desalniettemin uitblinkt door evenwicht. Het bouquet is beheerst, maar erg breed: cassis, blauwe bes en rijpe framboos zetten de toon en na opschudden tekenen ook munt, anijs en kruidnagel present.
Door de lagering ook een mooi gedoseerde dot ceder en cacao. Ook op het palet complexe harmonie: het gedetecteerde fruit is ook echt van de partij en de kruidigheid vertaalt zich ondermeer in munt en kaneel. Het rijtje wordt gesloten door melkchocolade en vanille, maar door de aanwezigheid van frisse zuren blijft de wijn volstrekt droog. Flinke tannines begeleiden deze mondvol smaken in een lange finale.
De wijn smeekt om een stevig stuk vlees: kruidige ribben zijn ideaal, maar ook een kwalitatieve burger of een sappige steak doen het uitstekend.

Druif

Zinfandel, Syrah, Barbera, Mourvèdre, Petite Sirah, Carignan

Lekker bij

varkensvlees, rundsvlees, bbq

Wijntype

Rode wijn

fles

Bewaarpotentieel

8 jaar

Jaartal

2014

Inhoud

750 ml
sluiten

Bestelformulier bestel formulier

Hieronder vindt u een gedetailleerd overzicht van uw bestelling.

Deze gegevens kan u ook terugvinden in de e-mail die u ontvangt ter bevestiging van uw bestelling.

Order

wijn details jaar stukprijs aantal subtotaal
  Totaalprijs (incl. BTW)

Facturatiegegevens

Leveringsgegevens

* velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen

** Bestelling afgehaald in de winkel zijn, vanzelfsprekend, vrij van verzendingskosten.
** Bestellingen ter waarde van 350 € of meer worden gratis geleverd.
** Voor bestellingen kleiner dan 350 € worden supplementaire verzendingskosten aangerekend:

** Voor België.

Bedankt voor uw bestelling!