Wijnlijst Bewaar als pdf Mijn bestelling ()

CALIFORNIË

Ravenswood Dickerson Zinfandel

Het wijnhuis

Ravenswood

Ravenswood Winery staat voornamelijk bekend om zijn 'zins', wijnen gemaakt van de druif zinfandel. Deze bes komt onder deze naam bijna enkel voor in Californië en dit sinds de 19 de eeuw. Na decennialang zoeken heeft men echter de Kroatische oorsprong van deze druif kunnen aantonen. De oprichter van Ravenswood is Joel Peterson. Deze talentvolle man vestigde in de jaren 80 van vorige eeuw zijn naam als "Zinmaster" door talloze prijzen te winnen. In plaats van de vroeger courant gemaakte Amerikaanse fruitbommen na te bootsen, benaderde hij het druivenras op een totaal andere wijze. Hij werkte op finesse en raffinement. Zo bouwde hij stelselmatig zijn reputatie op. De Godfather of Zin is vandaag de dag een wereldwijd begrip. Ravenswood is zijn droom die daadwerkelijk werd verwezenlijkt. Vandaag maken ze een weids scala aan zinfandels, gaande van breed toegankelijke tot bijzonder specifieke wijnen, ambachtelijk geschapen uit stokoude percelen.

De wijn

Ravenswood Dickerson Zinfandel

De Dickerson wijngaard ligt in Napa Valley, wat voor veel wijnliefhebers als muziek in de oren klinkt en hoge verwachtingen creëert. Zinfandel aanplanten in die regio is echter eerder uitzonderlijk en het resultaat zorgt dan ook voor een wijn die de grootste kwaliteiten van deze 2 componenten combineert: de zin zorgt voor een rijkelijke moelleux, terwijl de koelte van de wijngaard een heerlijke fraîcheur oplevert.
Een blik op het glas geeft de afkomst van de wijn al prijs: de wijn is opvallend lichter van kleur dan zijn 'warmere' broers. Ook het bouquet is veel frisser en levendiger dan bij een doorsnee zinfandel en reveleert aroma's die op zijn zachtst als atypisch mogen beschouwd worden: veel verse frambozen, een flinke toef cederhout, wat munt, maar ook exotischere sinaasgeuren en zelfs een hoogst ongebruikelijke, sappige bergamottoets. Diezelfde ambiguïteit op het palet: veel rijp en zoet fruit, maar ook prikkelende en levendige zuren. Opposites attract, want ondanks de enorme diversiteit is het geheel toch bijzonder harmonieus. De finale zorgt voor de room op het ijsje: een lange, sappige afdronk zet de fruitigheid verder, waarbij de  vruchtenkorf wordt aangevuld met moerbei en een heerlijke mineraliteit deze rijkdom complementeert.

Druif

Zinfandel

Lekker bij

vederwild, lamsvlees, exotisch vlees

Wijntype

Rode wijn

fles

Bewaarpotentieel

8 jaar

Jaartal

2013

Inhoud

750 ml
sluiten

Bestelformulier bestel formulier

Hieronder vindt u een gedetailleerd overzicht van uw bestelling.

Deze gegevens kan u ook terugvinden in de e-mail die u ontvangt ter bevestiging van uw bestelling.

Order

wijn details jaar stukprijs aantal subtotaal
  Totaalprijs (incl. BTW)

Facturatiegegevens

Leveringsgegevens

* velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen

** Bestelling afgehaald in de winkel zijn, vanzelfsprekend, vrij van verzendingskosten.
** Bestellingen ter waarde van 350 € of meer worden gratis geleverd.
** Voor bestellingen kleiner dan 350 € worden supplementaire verzendingskosten aangerekend:

** Voor België.

Bedankt voor uw bestelling!