Wijnlijst Bewaar als pdf Mijn bestelling ()

CALIFORNIË

Ravenswood Icon

Het wijnhuis

Ravenswood

Ravenswood Winery staat voornamelijk bekend om zijn 'zins', wijnen gemaakt van de druif zinfandel. Deze bes komt onder deze naam bijna enkel voor in Californië en dit sinds de 19 de eeuw. Na decennialang zoeken heeft men echter de Kroatische oorsprong van deze druif kunnen aantonen. De oprichter van Ravenswood is Joel Peterson. Deze talentvolle man vestigde in de jaren 80 van vorige eeuw zijn naam als "Zinmaster" door talloze prijzen te winnen. In plaats van de vroeger courant gemaakte Amerikaanse fruitbommen na te bootsen, benaderde hij het druivenras op een totaal andere wijze. Hij werkte op finesse en raffinement. Zo bouwde hij stelselmatig zijn reputatie op. De Godfather of Zin is vandaag de dag een wereldwijd begrip. Ravenswood is zijn droom die daadwerkelijk werd verwezenlijkt. Vandaag maken ze een weids scala aan zinfandels, gaande van breed toegankelijke tot bijzonder specifieke wijnen, ambachtelijk geschapen uit stokoude percelen.

De wijn

Ravenswood Icon

Met deze wijn brengt het huis een ode aan de 'mixed blacks', de blend van zin, carignan en petite sirah die Sonoma County een plaatsje bezorgde tussen de gevestigde namen in wijnland. 
Een statementwijn dus, met de focus op de kracht en intensiteit waarmee Californische wijnen heel wat zielen voor zich wisten te winnen en de Franse hegemonie aan het wankelen brachten.
De vermelding 'blacks' is goed gekozen: de wijn is erg donker en visceus en een blik in het glas voert je mee naar een onpeilbare diepte. De neus koppelt die intensiteit aan een verrassende verscheidenheid: niet alleen veel zwarte bessen en ander donker fruit, maar ook een florale violettoets, een zoete kruidigheid en het opwekkende aroma van een heerlijke wandeling op een late indian summermiddag. Qua uitnodiging om te proeven kan dat gelden en de wijn lost die verwachtingen helemaal in: denk aan de gespierde verleider die je in de Californische Abercrombiewinkels verwelkomt, maar dan wat rijper en in een elegant maatpak. Kracht en verfijning gaan hier dus hand in hand: een mondvol rijp, donker fruit vindt een perfecte kompaan in de rijkelijk aanwezige houtreferenties -de wijn rijpte maar liefst 20 maanden op deels nieuwe Franse eik- en een perfecte zuurbalans tilt die dominante smaken naar een hoger niveau, waarna een lange, volle, opulente finale voor een climax zorgt.
Deze jonge krachtpatser heeft nog een mooie toekomst voor zich en kan nog heel wat jaren rusten om tot volledig wasdom te komen.

Druif

Zinfandel, Carignan, Petite Sirah

Lekker bij

haarwild, rundsvlees, lamsvlees, bbq, kazen

Wijntype

Rode wijn

fles

Bewaarpotentieel

Minstens 8 jaar

Jaartal

2012

Inhoud

750 ml
sluiten

Bestelformulier bestel formulier

Hieronder vindt u een gedetailleerd overzicht van uw bestelling.

Deze gegevens kan u ook terugvinden in de e-mail die u ontvangt ter bevestiging van uw bestelling.

Order

wijn details jaar stukprijs aantal subtotaal
  Totaalprijs (incl. BTW)

Facturatiegegevens

Leveringsgegevens

* velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen

** Bestelling afgehaald in de winkel zijn, vanzelfsprekend, vrij van verzendingskosten.
** Bestellingen ter waarde van 350 € of meer worden gratis geleverd.
** Voor bestellingen kleiner dan 350 € worden supplementaire verzendingskosten aangerekend:

** Voor België.

Bedankt voor uw bestelling!