Wijnlijst Bewaar als pdf Mijn bestelling ()

CALIFORNIË

Ravenswood Old Hill Zinfandel

Het wijnhuis

Ravenswood

Ravenswood Winery staat voornamelijk bekend om zijn 'zins', wijnen gemaakt van de druif zinfandel. Deze bes komt onder deze naam bijna enkel voor in Californië en dit sinds de 19 de eeuw. Na decennialang zoeken heeft men echter de Kroatische oorsprong van deze druif kunnen aantonen. De oprichter van Ravenswood is Joel Peterson. Deze talentvolle man vestigde in de jaren 80 van vorige eeuw zijn naam als "Zinmaster" door talloze prijzen te winnen. In plaats van de vroeger courant gemaakte Amerikaanse fruitbommen na te bootsen, benaderde hij het druivenras op een totaal andere wijze. Hij werkte op finesse en raffinement. Zo bouwde hij stelselmatig zijn reputatie op. De Godfather of Zin is vandaag de dag een wereldwijd begrip. Ravenswood is zijn droom die daadwerkelijk werd verwezenlijkt. Vandaag maken ze een weids scala aan zinfandels, gaande van breed toegankelijke tot bijzonder specifieke wijnen, ambachtelijk geschapen uit stokoude percelen.

De wijn

Ravenswood Old Hill Zinfandel

Kracht koppelen aan finesse is één van de voornaamste doelstellingen bij Ravenswood en voor deze wijn staat dit aandachtspunt helemaal bovenaan de agenda.
Zin zorgt met zijn drie kwart voor een flinke dosis power, het resterende kwart is een mengeling van zorgvuldig geselecteerde blauwe druiven die voor de nodige verfijning moeten zorgen.
Een lange maceratie en een rijping van 20 maanden op deels nieuwe Franse eik accentueert de rijkdom van de rijpe vruchten. Een weelderig, heerlijk bedwelmend en verrassend divers aroma stuift op uit het glas: heel veel houtverwijzingen in de primaire neus, vertaald in rokerige ceder, vanille en donkere chocolade. En dan claimt het fruit zijn aandeel: een betoverende geur van rijpe kersen en donkere frambozen vult de neus. Qua teaser voor de zintuigen kan dat gelden en de smaak overtreft die hoge verwachtingen en tovert ook gewaarwordingen op het palet die de neus niet deed vermoeden.
Uiteraard veel rijp, donker fruit en onmiskenbare houtinvloeden, maar ook een verrassende en exclusieve wildtoets. Zwarte bes, kersenlikeur en kruidigheid van de druiven worden aangevuld met verrukkelijke vanille en zeldzaam sandelhout in een spannende en uitdagende smaakervaring.
Elke slok vraagt om een volgende, maar met een alcoholprecentage van 15 procent is het opletten geblazen. Deze Old Hill is nu al uiterst charmant, maar ook over 10 jaar zal hij niemand teleurstellen.

Druif

Zinfandel, uitgebreide mengeling

Lekker bij

rundsvlees, lamsvlees, haarwild, bbq

Wijntype

Rode wijn

fles

Bewaarpotentieel

10 jaar

Jaartal

2013

Inhoud

750 ml
sluiten

Bestelformulier bestel formulier

Hieronder vindt u een gedetailleerd overzicht van uw bestelling.

Deze gegevens kan u ook terugvinden in de e-mail die u ontvangt ter bevestiging van uw bestelling.

Order

wijn details jaar stukprijs aantal subtotaal
  Totaalprijs (incl. BTW)

Facturatiegegevens

Leveringsgegevens

* velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen

** Bestelling afgehaald in de winkel zijn, vanzelfsprekend, vrij van verzendingskosten.
** Bestellingen ter waarde van 350 € of meer worden gratis geleverd.
** Voor bestellingen kleiner dan 350 € worden supplementaire verzendingskosten aangerekend:

** Voor België.

Bedankt voor uw bestelling!