Wijnlijst Bewaar als pdf Mijn bestelling ()

CALIFORNIË

Ravenswood Pickberry

Het wijnhuis

Ravenswood

Ravenswood Winery staat voornamelijk bekend om zijn 'zins', wijnen gemaakt van de druif zinfandel. Deze bes komt onder deze naam bijna enkel voor in Californië en dit sinds de 19 de eeuw. Na decennialang zoeken heeft men echter de Kroatische oorsprong van deze druif kunnen aantonen. De oprichter van Ravenswood is Joel Peterson. Deze talentvolle man vestigde in de jaren 80 van vorige eeuw zijn naam als "Zinmaster" door talloze prijzen te winnen. In plaats van de vroeger courant gemaakte Amerikaanse fruitbommen na te bootsen, benaderde hij het druivenras op een totaal andere wijze. Hij werkte op finesse en raffinement. Zo bouwde hij stelselmatig zijn reputatie op. De Godfather of Zin is vandaag de dag een wereldwijd begrip. Ravenswood is zijn droom die daadwerkelijk werd verwezenlijkt. Vandaag maken ze een weids scala aan zinfandels, gaande van breed toegankelijke tot bijzonder specifieke wijnen, ambachtelijk geschapen uit stokoude percelen.

De wijn

Ravenswood Pickberry

De Pickberrywijngaard ligt op iets meer dan 200 meter boven de vallei en baadt door zijn zuidoostelijke ligging net wat minder in de zon dan de meeste andere percelen. De combinatie met de bodem die uit vulkanische as bestaat, zorgt ervoor dat de wijnstokken niet echt verwend worden door het terroir, waardoor de trossen veelal klein blijven en hun aantal erg beperkt is. De druiven die deze survival of the fittest overleven, zijn wel echte krachtbommetjes en staan garant voor een geconcenteerde wijn.
Cabernet en merlot zwaaien de plak in deze blend, die meteen imponeert door een bijzonder intens bouquet vol rijp fruit: veel zwarte kers en zwarte bes en eveneens een zwoele pruimentoets. Mokka en krachtige vanille maken het plaatje compleet.
Meer van dat moois in de mond, maar perfect gedoseerd en met een getemd alcoholpercentage, waardoor de wijn zowel intens als elegant is. De gelaagdheid maakt de degustatie bijzonder interessant: het initiële bombardement van het zoete fruit uit de neus, wordt bijzonder elegant verpakt in een stijlvolle jas van kruiden en toast.
Een grote wijn, die nog een klein decennium kan bekoren.

Druif

Cabernet Sauvignon, Merlot

Lekker bij

vederwild, haarwild, lamsvlees, rundsvlees

Wijntype

Rode wijn

fles

Bewaarpotentieel

10 jaar

Jaartal

2013

Inhoud

750 ml
sluiten

Bestelformulier bestel formulier

Hieronder vindt u een gedetailleerd overzicht van uw bestelling.

Deze gegevens kan u ook terugvinden in de e-mail die u ontvangt ter bevestiging van uw bestelling.

Order

wijn details jaar stukprijs aantal subtotaal
  Totaalprijs (incl. BTW)

Facturatiegegevens

Leveringsgegevens

* velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen

** Bestelling afgehaald in de winkel zijn, vanzelfsprekend, vrij van verzendingskosten.
** Bestellingen ter waarde van 350 € of meer worden gratis geleverd.
** Voor bestellingen kleiner dan 350 € worden supplementaire verzendingskosten aangerekend:

** Voor België.

Bedankt voor uw bestelling!