Wijnlijst Bewaar als pdf Mijn bestelling ()

CALIFORNIË

Ravenswood Sonoma County Old Vine Zinfandel

Het wijnhuis

Ravenswood

Ravenswood Winery staat voornamelijk bekend om zijn 'zins', wijnen gemaakt van de druif zinfandel. Deze bes komt onder deze naam bijna enkel voor in Californië en dit sinds de 19 de eeuw. Na decennialang zoeken heeft men echter de Kroatische oorsprong van deze druif kunnen aantonen. De oprichter van Ravenswood is Joel Peterson. Deze talentvolle man vestigde in de jaren 80 van vorige eeuw zijn naam als "Zinmaster" door talloze prijzen te winnen. In plaats van de vroeger courant gemaakte Amerikaanse fruitbommen na te bootsen, benaderde hij het druivenras op een totaal andere wijze. Hij werkte op finesse en raffinement. Zo bouwde hij stelselmatig zijn reputatie op. De Godfather of Zin is vandaag de dag een wereldwijd begrip. Ravenswood is zijn droom die daadwerkelijk werd verwezenlijkt. Vandaag maken ze een weids scala aan zinfandels, gaande van breed toegankelijke tot bijzonder specifieke wijnen, ambachtelijk geschapen uit stokoude percelen.

De wijn

Ravenswood Sonoma County Old Vine Zinfandel

'Beter geworden met de jaren'. We bedienen ons in het Nederlands vaak van deze snede, maar in het gros van de gevallen klopt de stelling toch niet helemaal: als we het bijvoorbeeld over onszelf zeggen, denken we toch met enige weemoed terug aan de jeugd waarin energie en mogelijkheden eindeloos leken. En toch klopt de uitspraak soms, zeker voor wijngaarden waarop zinfandel groeit. Jaar na jaar winnen de druiven aan diepte en kracht en de smaak wordt steeds intenser en geconcentreerder. De toevoeging Old Vine op dit etiket is dan ook geen marketingsmoes, maar eerder een kwaliteitslabel. In combinatie met de naam Ravenswood, die ook schittert aan het zinfandelfirmament, weet je dat je vuurwerk in het glas mag verwachten.
Het rijpe, geconcenteerde zinfandelfruit wordt gemengd met petite sirah en carignan en krijgt een lagering op kleine vaten van Franse eik. Door niet voor een monocepage te kiezen, wint de wijn aan complexiteit en harmonie. Uiteraard heel veel zoete impressies op het palet, met op de voorgrond  een mondvol heerlijk rijpe bessen, die voor heel veel moelleux zorgen. Ook zwarte kersen, kaneel en een duidelijke vanilletoets zorgen voor zoet. De mooi getemde maar duidelijk aanwezige zuurtjes benadrukken de gelaagdheid van de wijn, die nooit plomp of vermoeiend wordt.
Heel veel raffinement en uiteenlopende impressies dus. Vergelijk het met een peperdure, gevulde praline: zachtjes laat je het kostbare kleinood smelten in je mond, die helemaal warm wordt van de zoete smaken, tot je het vloeibare hart bereikt, dat die initiële smaken op een sappige manier exponentieel vermeerdert. De mooie, milde tannines duiken pas in de finale op en leiden een lange en heerlijke afdronk in. Zalig genieten en nagenieten!
De wijn is op dronk, maar heeft ook nog heel wat kelderpotentieel.
Heerlijk bij een pittige vleesbereiding en bij een groentestoofpotje, maar natuurlijk ook een prachtig glas op zich.

Druif

Zinfandel, Petite Sirah, Carignan

Lekker bij

haarwild, rundsvlees, lamsvlees

Wijntype

Rode wijn

fles

Bewaarpotentieel

Op dronk, prima tot 2023

Jaartal

2013

Inhoud

750 ml
sluiten

Bestelformulier bestel formulier

Hieronder vindt u een gedetailleerd overzicht van uw bestelling.

Deze gegevens kan u ook terugvinden in de e-mail die u ontvangt ter bevestiging van uw bestelling.

Order

wijn details jaar stukprijs aantal subtotaal
  Totaalprijs (incl. BTW)

Facturatiegegevens

Leveringsgegevens

* velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen

** Bestelling afgehaald in de winkel zijn, vanzelfsprekend, vrij van verzendingskosten.
** Bestellingen ter waarde van 350 € of meer worden gratis geleverd.
** Voor bestellingen kleiner dan 350 € worden supplementaire verzendingskosten aangerekend:

** Voor België.

Bedankt voor uw bestelling!