Wijnlijst Bewaar als pdf Mijn bestelling ()

CALIFORNIË

Ravenswood Teldeschi Zinfandel

Het wijnhuis

Ravenswood

Ravenswood Winery staat voornamelijk bekend om zijn 'zins', wijnen gemaakt van de druif zinfandel. Deze bes komt onder deze naam bijna enkel voor in Californië en dit sinds de 19 de eeuw. Na decennialang zoeken heeft men echter de Kroatische oorsprong van deze druif kunnen aantonen. De oprichter van Ravenswood is Joel Peterson. Deze talentvolle man vestigde in de jaren 80 van vorige eeuw zijn naam als "Zinmaster" door talloze prijzen te winnen. In plaats van de vroeger courant gemaakte Amerikaanse fruitbommen na te bootsen, benaderde hij het druivenras op een totaal andere wijze. Hij werkte op finesse en raffinement. Zo bouwde hij stelselmatig zijn reputatie op. De Godfather of Zin is vandaag de dag een wereldwijd begrip. Ravenswood is zijn droom die daadwerkelijk werd verwezenlijkt. Vandaag maken ze een weids scala aan zinfandels, gaande van breed toegankelijke tot bijzonder specifieke wijnen, ambachtelijk geschapen uit stokoude percelen.

De wijn

Ravenswood Teldeschi Zinfandel

Ook voor deze wijn een blend van zinfandel, petite sirah en carignan, afkomstig van éénzelfde perceel, waarbij de eerstgenoemde duidelijk eerste viool speelt en zijn gezellen het met een ondersteunende rol moeten stellen.
Wie houdt van beaujolais of andere jonge en nerveuze wijnen, mag nu stoppen met lezen: deze grote meneer heeft het van kracht en intensiteit! Een weelderig bouquet levert het visitekaartje van de wijn af: rijkelijke geuren van zwarte bes en ander donker fruit, koffie, karamel en vanille krijgen de liefhebbers van het betere Californische werk op het puntje van hun stoel.
De geuren hinten op rijpe vruchten van hoge kwaliteit en op een lange lagering.
Proeven bevestigt dit vermoeden: een rijkelijke, haast likoreuze kersensmaak wordt vergezeld van een weelderige vanilletoets en een heerlijk rokerig accent. Het hart van de proefervaring is lang en intens en een rijpe, rijke en persistente afdronk breit een gedroomd verlengstuk aan dat moment van  genot. Heerlijk om nu van te genieten, maar mensen met voldoende zelfbeheersing zullen er ook binnen een decennium nog veel plezier aan beleven.

Druif

Zinfandel, Petite Sirah, Carignan

Lekker bij

rundsvlees, lamsvlees, haarwild, bbq, dessert

Wijntype

Rode wijn

fles

Bewaarpotentieel

Nog minstens 10 jaar

Jaartal

2014

Inhoud

750 ml
sluiten

Bestelformulier bestel formulier

Hieronder vindt u een gedetailleerd overzicht van uw bestelling.

Deze gegevens kan u ook terugvinden in de e-mail die u ontvangt ter bevestiging van uw bestelling.

Order

wijn details jaar stukprijs aantal subtotaal
  Totaalprijs (incl. BTW)

Facturatiegegevens

Leveringsgegevens

* velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen

** Bestelling afgehaald in de winkel zijn, vanzelfsprekend, vrij van verzendingskosten.
** Bestellingen ter waarde van 350 € of meer worden gratis geleverd.
** Voor bestellingen kleiner dan 350 € worden supplementaire verzendingskosten aangerekend:

** Voor België.

Bedankt voor uw bestelling!