Wijnlijst Bewaar als pdf Mijn bestelling ()

CALIFORNIË

Schramsberg J.Davies Cabernet Sauvignon

Het wijnhuis

Schramsberg

Net als heel wat idealistische generatiegenoten in de golden sixties waren Jack en Jamie Davies op zoek naar een zinvolle en pure manier om te werken en te leven. Deze queeste was er één van lange adem, maar uiteindelijk vonden ze hun "heilige graal": het oude, in verval geraakte wijndomein "Schramsberg" zorgde voor een onweerstaanbare coup de foudre, waarin deze twee enthousiastelingen meteen hun levenswerk herkenden. Het domein beschikte niet alleen over een fantastische ligging in de bergen boven Sint-Helena, maar kon ook bogen op een rijke historiek. Hun schuimwijnen werden al snel als "America's Finest" beschouwd en ontpopten zich ondermeer tot lievelingetjes van het Witte Huis. Hugh Davies zet de droom van zijn ouders voort en staat momenteel aan het hoofd van het bedrijf, dat dankzij de aankoop van toppercelen en bijzonder strenge selectiecriteria tot een absoluut iconische speler op de markt van kwaliteitsvolle bubbels is uitgegroeid.

De wijn

Schramsberg J.Davies Cabernet Sauvignon

Schramsberg kennen we als dé Amerikaanse referentie voor parelend plezier, maar het huis produceert met deze J. Davies ook ravissant rood. Los van elkaar schrijven tal van recensenten deze uitzonderlijke drank de hemel in en in nagenoeg alle rapporten gaat hij met grootste onderscheiding aan de haal. De wijn etaleert dan ook een enorme complexiteit en een waaier aan aroma's en smaken, waaraan liefhebbers hun hartje kunnen ophalen: deze wijn nodigt uit om lang te ruiken, om geconcentreerd te degusteren, om daarover te praten en om  -als bekroning- te drinken en te genieten.
De druif die het etiket siert, neemt met 83 procent het leeuwendeel van de wijn voor zijn rekening, maar malbec zorgt voor nog meer structuur en diepgang.
Dit fruitgeweld wordt getemd op vat: een lagering van 2 volle jaren op grotendeels nieuwe Franse eik zal resulteren in een uiterst volle, krachtige, maar elegante en gelaagde wijn.
Na deze houtopvoeding rijpt de wijn nog een jaar verder op fles.
Al bij het decanteren toont deze wijn zijn klasse: een enorme densiteit en viscositeit vallen meteen op en dikke, gekleurde tranen sijpelen heel zachtjes naar beneden.
De geur is even intens als complex. Goed ruiken en trachten te benoemen, waarbij de ene rijke geur met de andere vecht om je aandacht. Nog een keertje walsen en er opent zich een nieuw, nog gelaagder bouquet. Veel rijp fruit bij het begin: blauwe bes en zwarte bes op de voorgrond en een vleugje rode bes in een mooie bijrol. Pruim en framboos maken een mooie, zomerse fruitkorf volledig. En dat was nog maar het topje van de ijsberg: salie en zoethout zorgen voor een kruidige toets, maar ook aardse en minerale geuren stuiven in een weelderig windje richting neusgaten. De lange houtopvoeding draagt uiteraard ook meer dan een steentje bij: cacao, vanilleroom, tabak en ceder worden het vaakst opgemerkt, maar ook andere geuren passeren de revue.
Een gewone drinker heeft het sap in de mond, een iets verder gevorderde kenner kan ook niet wachten om te proeven: wat een betoverend, haast bedwelmend bouquet.
En wat een explosie in de mond! Alles verdient superlatieven: een sublieme smakenrijkdom wordt gecombineerd met een magisch mondgevoel, waarbij fluwelen tannines als elegante verpakking van een kostbaar juweel fungeren. De vergelijkingen met Margaux uit een topjaar zijn niet uit de lucht: de wijn is zuiver, intens en bijzonder rijk, maar tegelijkertijd is hij elegant en haast etherisch.
Complex, harmonieus, veelzijdig, verrassend, verrukkelijk.
Ook bij een poging tot definiëring van het palet volstaat een handvol woorden niet: opnieuw heel veel rijk, exquise fruit, met zowel rode als zwarte bessen, wat bosaardbeitjes en heerlijke wilde frambozen. Secundaire smaken als kruidnagel, kaneel en mokka komen tevoorschijn in het hart van de smaakervaring, waar de wijn opvalt door zijn heerlijke sappigheid en perfecte balans. Een zachte tinteling in de wangen kondigt de aanwezigheid van  zijdezachte tannines aan en die tannines leiden een adembenemende finale in, waar de houtopvoeding een groot uitroepteken achter een spectaculair smaakavontuur zet: cacao, mokka, geroosterd brood en heerlijke pannacotta met verse vanille excelleren in het spetterende slot, dat helemaal exceptioneel wordt door een adembenemende afdronk.
Een werkelijk uitzonderlijke wijn, waarbij de wijnmakers erin geslaagd zijn een extreme rijkdom aan geuren, smaken en gewaarwordingen op een onnavolgbare wijze te harmoniseren.
Een wijn om te koesteren, om te delen, om in je geheugen op te slaan, om je eraan te herinneren dat het leven een geschenk is.
De wijn kan nu gedronken worden, maar kan even goed als kloppend hart in je kelder zin in en aan je leven geven.

Druif

Cabernet Sauvignon, Malbec

Lekker bij

gevogelte, vederwild, haarwild

Wijntype

Rode wijn

fles

Bewaarpotentieel

Nog minstens 10 jaar

Jaartal

2013

Inhoud

750 ml
sluiten

Bestelformulier bestel formulier

Hieronder vindt u een gedetailleerd overzicht van uw bestelling.

Deze gegevens kan u ook terugvinden in de e-mail die u ontvangt ter bevestiging van uw bestelling.

Order

wijn details jaar stukprijs aantal subtotaal
  Totaalprijs (incl. BTW)

Facturatiegegevens

Leveringsgegevens

* velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen

** Bestelling afgehaald in de winkel zijn, vanzelfsprekend, vrij van verzendingskosten.
** Bestellingen ter waarde van 350 € of meer worden gratis geleverd.
** Voor bestellingen kleiner dan 350 € worden supplementaire verzendingskosten aangerekend:

** Voor België.

Bedankt voor uw bestelling!