Wijnlijst Bewaar als pdf Mijn bestelling ()

CALIFORNIË

Seghesio Family Barbera

Het wijnhuis

Seghesio Family Vineyards

Zoals de naam al doet vermoeden, liggen de roots van dit iconische wijnhuis in de Oude Wereld. De lokroep van de American Dream krijgt Edoardo Seghesio in 1886 zover om paradijselijk Piemonte te verlaten en in Sonoma County zijn geluk te beproeven. 
Edoardo kan aan de slag als wijnmaker bij de Italian Swiss Colony en in 1895 heeft hij voldoende kapitaal vergaard om een wijngaard van 56 hectare te kopen in Alexander Valley. Trouw aan zijn nieuwe omgeving, plant hij zinfandel, maar Edoardo's Italiaanse hart blijft kloppen en hij hoopt ooit Italiaanse variëteiten te kunnen planten in zijn nieuwe thuisland. In 1910 komt die droom uit: Edoardo koopt een stuk grond in het plekje met de weinig Californische naam Chianti en plant daar - hoe kan het ook anders- sangiovese, de allereerste op Noord-Amerikaanse bodem.
De kiem van het succes ontluikt al in dit eerste decennium: de strategie om voluit te gaan voor uitzonderlijke zinfandels én topwijnen van Italiaanse origine blijkt - ook honderd jaar later - een schot in de roos.

De wijn

Seghesio Family Barbera

Barbera zit de laatste jaren duidelijk in de lift: voor veel wijnliefhebbers is deze toegankelijke druif een aangename eerste kennismaking met Italiaans rood. Amerikaanse barbera is minder gebruikelijk en je zou kunnen denken dat Seghesio wil meesurfen op de succesdeining die barbera veroorzaakt.
Niets is minder waar: stichter Edoardo Seghesio plantte meer dan 120 jaar geleden de eerste barberaranken, uit weemoed naar en respect voor Piemonte, de Italiaanse parel waar zijn wieg stond. De wijngaard in het noorden van Alexander Valley is beplant met stokken die zich met recht en reden krasse eeuwelingen mogen noemen, maar wier vruchten nog niets aan levendigheid en intensiteit hebben ingeboet.
De klimaatomstandigheden in Californië verschillen licht met die van Noord-Italië: de zomer rekt zich in Amerika iets langer dan in de Oude Wereld, waardoor de druiven wat langer kunnen rijpen en de zuurtegraad wat getemd wordt, al blijft een opwekkende aciditeit prominent van de partij.
De neus is discreet en minder uitbundig dan de zinfandels uit de omgeving: veel kruidigheid, met kaneel en kruidnagel op de voorgrond, maar ook fruitige aroma's, met heel wat zwart fruit en een hint van een heerlijk zoete, warme kersentaart.
In de mond alles waar de liefhebber van Italiaanse wijn zo dol op is, maar dan in een iets warmere, Amerikaanse stijl: een heel geknoopte wijn, met getemd fruit en frisse zuren die de sappigheid in de verf zetten. Duidelijk aanwezige tannines, maar ook hier in een beheerste versie, die ervoor zorgen dat de finale sappig blijft en niet voor een uitdrogende afdronk zorgt. Liefhebbers van het strakkere genre houden zich beter aan Italiaanse barbera, want deze versie heeft een hoger alcoholgehalte dat voor een zoete impressie zorgt. Wie houdt van klassewijn, maar pinot noir te aromatisch en cabernet te dominant vindt, zit met deze barbera aan het juiste adres.

Druif

Barbera

Lekker bij

kazen, varkensvlees, rundsvlees, lamsvlees

Wijntype

Rode wijn

fles

Bewaarpotentieel

Op dronk, heerlijk tot 2021

Jaartal

2011

Inhoud

750 ml
sluiten

Bestelformulier bestel formulier

Hieronder vindt u een gedetailleerd overzicht van uw bestelling.

Deze gegevens kan u ook terugvinden in de e-mail die u ontvangt ter bevestiging van uw bestelling.

Order

wijn details jaar stukprijs aantal subtotaal
  Totaalprijs (incl. BTW)

Facturatiegegevens

Leveringsgegevens

* velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen

** Bestelling afgehaald in de winkel zijn, vanzelfsprekend, vrij van verzendingskosten.
** Bestellingen ter waarde van 350 € of meer worden gratis geleverd.
** Voor bestellingen kleiner dan 350 € worden supplementaire verzendingskosten aangerekend:

** Voor België.

Bedankt voor uw bestelling!