Wijnlijst Bewaar als pdf Mijn bestelling ()

CALIFORNIË

Seghesio Family Vineyards Rockpile Zinfandel

Het wijnhuis

Seghesio Family Vineyards

Zoals de naam al doet vermoeden, liggen de roots van dit iconische wijnhuis in de Oude Wereld. De lokroep van de American Dream krijgt Edoardo Seghesio in 1886 zover om paradijselijk Piemonte te verlaten en in Sonoma County zijn geluk te beproeven. 
Edoardo kan aan de slag als wijnmaker bij de Italian Swiss Colony en in 1895 heeft hij voldoende kapitaal vergaard om een wijngaard van 56 hectare te kopen in Alexander Valley. Trouw aan zijn nieuwe omgeving, plant hij zinfandel, maar Edoardo's Italiaanse hart blijft kloppen en hij hoopt ooit Italiaanse variëteiten te kunnen planten in zijn nieuwe thuisland. In 1910 komt die droom uit: Edoardo koopt een stuk grond in het plekje met de weinig Californische naam Chianti en plant daar - hoe kan het ook anders- sangiovese, de allereerste op Noord-Amerikaanse bodem.
De kiem van het succes ontluikt al in dit eerste decennium: de strategie om voluit te gaan voor uitzonderlijke zinfandels én topwijnen van Italiaanse origine blijkt - ook honderd jaar later - een schot in de roos.

De wijn

Seghesio Family Vineyards Rockpile Zinfandel

Uitzonderlijke zinfandels zijn het uithangbord van Seghesio en deze relatief jonge telg vormt een mooi staaltje van hun onnavolgbare vakmanschap. Rockpile AVA is een nieuwe kwaliteitsbenaming en zoals de naam doet vermoeden, staan de druiven op een rotsige bodem. Deze arme, vulkanische ondergrond zorgt voor een zeer laag rendement.
De wijngaarden liggen op een hoogte van 500 meter en die ligging blijkt een dubbele troef: enerzijds zorgt deze hoogte voor een koeler microklimaat dat de nodige zuren garandeert, anderzijds blijven de ranken gespaard van de typische mist en bereiken ze de ideale rijpingsgraad. Die troeven manifesteren zich duidelijk in de wijn zelf, die kan uitpakken met een perfecte balans tussen zachte tannines en frisse zuren. Een optimale vatrijping zorgt voor de kers op de taart. De wijn etaleert een brede waaier aan interessante smaken, waarbij een zoete opening van bessentaart en granaatappel een stijlvol verlengstuk vindt in een finale van anijs en kaneel.

Druif

Zinfandel

Lekker bij

kazen, haarwild, lamsvlees, bbq

Wijntype

Rode wijn

fles

Bewaarpotentieel

8 jaar

Jaartal

2012

Inhoud

750 ml
sluiten

Bestelformulier bestel formulier

Hieronder vindt u een gedetailleerd overzicht van uw bestelling.

Deze gegevens kan u ook terugvinden in de e-mail die u ontvangt ter bevestiging van uw bestelling.

Order

wijn details jaar stukprijs aantal subtotaal
  Totaalprijs (incl. BTW)

Facturatiegegevens

Leveringsgegevens

* velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen

** Bestelling afgehaald in de winkel zijn, vanzelfsprekend, vrij van verzendingskosten.
** Bestellingen ter waarde van 350 € of meer worden gratis geleverd.
** Voor bestellingen kleiner dan 350 € worden supplementaire verzendingskosten aangerekend:

** Voor België.

Bedankt voor uw bestelling!