Wijnlijst Bewaar als pdf Mijn bestelling ()

CALIFORNIË

Zaca Mesa Mourvèdre

Het wijnhuis

Zaca Mesa

In de zuidelijke AVA Santa Ynez werken ze bij Zaca Mesa uitsluitend met druiven uit de Rhônevallei. Als pionier in de regio maken ze momenteel de absolute  topwijnen uit de streek rond Santa Barbara. Hun wijngaarden, gelegen op de hoogste heuvels van deze regio, leveren verfijnde druiven af, met een mooie balans tussen fruit en onmisbare zuren. Met cépages als viognier, roussanne, grenache en mourvèdre, maakt dit aparte wijndomein expressieve en karaktervolle wijnen die staan als een huis!

De wijn

Zaca Mesa Mourvèdre

Mourvèdre is een druif die een hoofdrol speelt in heel wat mooie wijnen uit het Franse zuiden. De klasbak voelt zich helemaal in haar sas op de wijngaarden van Zaca Mesa in Santa Ynez, waar ze gedijt op de zanderige grond en geniet van de verfrissende bries die vanuit de oceaan. In deze wijn is mourvèdre de grote ster en syrah zorgt met 2 % voor een tikje extra kruidigheid. De druiven worden manueel geplukt en gisten in grote open vaten. Tijdens deze gisting worden de schillen twee keer per dag ondergedompeld, wat de wijn een intense kleur én fijne tannines oplevert. Na de gisting rijpte de wijn gedurende 15 maanden in neutrale eiken vaten: tijdens deze rijping won de wijn aan complexiteit en kracht en een verdere opvoeding op fles zorgt voor onvermoede maar heerlijke wildtoetsen.
Enige uren op voorhand decanteren komt de wijn zeker ten goede: met wat ademruimte etaleert hij een bijzonder bouquet met veel blauw en zwart fruit, maar ook een flinke draai van de pepermolen en wat hartig gerookt vlees zijn op het appel.
Bij het proeven worden al deze aspecten mooi bekroond met zachte tannines en een knappe zuurbalans. Alweer een meesterwerkje waarmee de Californiërs hun Franse voorbeelden overtroeven!

Druif

Mourvèdre, Syrah

Lekker bij

vederwild, kazen, varkensvlees

Wijntype

Rode wijn

fles

Bewaarpotentieel

10 jaar

Jaartal

2013

Inhoud

750 ml
sluiten

Bestelformulier bestel formulier

Hieronder vindt u een gedetailleerd overzicht van uw bestelling.

Deze gegevens kan u ook terugvinden in de e-mail die u ontvangt ter bevestiging van uw bestelling.

Order

wijn details jaar stukprijs aantal subtotaal
  Totaalprijs (incl. BTW)

Facturatiegegevens

Leveringsgegevens

* velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen

** Bestelling afgehaald in de winkel zijn, vanzelfsprekend, vrij van verzendingskosten.
** Bestellingen ter waarde van 350 € of meer worden gratis geleverd.
** Voor bestellingen kleiner dan 350 € worden supplementaire verzendingskosten aangerekend:

** Voor België.

Bedankt voor uw bestelling!