Wijnlijst Bewaar als pdf Mijn bestelling ()

DUITSLAND

Gröhl Pinot Noir Niersteiner

Het wijnhuis

Gröhl

Bij Gröhl kunnen ze echt prat gaan op een rijk verleden: de familie vestigde zich in 1625 in Weinolsheim en bijna 400 jaar later is ze nog steeds actief op een plaats die qua naam bijna verplicht om wijn te maken. Het fantastische familiebedrijf handelt met het diepste respect voor de rijke traditie en voor de natuur.De klasse en de kennis van 12 generaties wijnmakers steunt stevig op het rijke verleden en geeft duurzaamheid een ereplaats, maar uiteraard is er ook ruimte  voor de nieuwste inzichten en de daarmee verbonden technieken.

De wijn

Gröhl Pinot Noir Niersteiner

Nierstein is één van de legendarische locaties voor de Duitse wijnbouw. Een kleine eeuw geleden genoten de wijnen uit dit dorp een benijdenswaardige reputatie binnen de landsgrenzen en ver daarbuiten, maar die reputatie taande onder invloed van de Liebfraumilch die een tijd furore maakte, maar die niet bepaald op de waardering van de gemiddelde wijnkenner met een iets verder gevorderde smaak kon rekenen. Duitse wijnen zitten echter ontegensprekelijk in de lift en Nierstein heeft zich opnieuw ontpopt tot het centrum van kwalitatieve wijnbouw.
Deze pinot noir is een pareltje dat kan rekenen op uitgelezen druiven én op de vaardige handen van een gedreven team in de wijngaard en bij het vinifiëren.
Het is dan ook een wijn waarvoor de superlatieven van stal mogen gehaald worden: krachtig en prachtig, gelaagd en geslaagd. De poeet in ons zou nog even kunnen doorgaan, maar kort en krachtig is soms ook prachtig: dit is gewoon een heerlijk glas wijn!
Het intense druivensap kreeg gedurende 20 maanden een flinke opvoeding op barrique, en zowel in de neus als bij het proeven manifesteren de druiven en het hout zich nadrukkelijk.
Zoals gebruikelijk veel klein rood fruit, met vooral framboos, kers en wat rijpe bosaardbeitjes, maar ook rijke aroma's van ceder, tabak en bosgrond.
Pinot met een hoofdletter, die het fanatastisch doet als glas op zich en bij heel wat gerechten. Heerlijk bij een stoofpotje of bij een stuk wild, maar even lekker bij kruidige paddenstoelen of een licht pikante keuken.

Druif

Pinot Noir

Lekker bij

gevogelte, vederwild, kazen, truffels, risotto

Wijntype

Rode Wijn

fles

Bewaarpotentieel

10 jaar

Jaartal

2012/2013

Inhoud

750 ml
sluiten

Bestelformulier bestel formulier

Hieronder vindt u een gedetailleerd overzicht van uw bestelling.

Deze gegevens kan u ook terugvinden in de e-mail die u ontvangt ter bevestiging van uw bestelling.

Order

wijn details jaar stukprijs aantal subtotaal
  Totaalprijs (incl. BTW)

Facturatiegegevens

Leveringsgegevens

* velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen

** Bestelling afgehaald in de winkel zijn, vanzelfsprekend, vrij van verzendingskosten.
** Bestellingen ter waarde van 350 € of meer worden gratis geleverd.
** Voor bestellingen kleiner dan 350 € worden supplementaire verzendingskosten aangerekend:

** Voor België.

Bedankt voor uw bestelling!