Wijnlijst Bewaar als pdf Mijn bestelling ()

DUITSLAND

Gröhl Spätburgunder Alte Reben Niersteiner

Het wijnhuis

Gröhl

Bij Gröhl kunnen ze echt prat gaan op een rijk verleden: de familie vestigde zich in 1625 in Weinolsheim en bijna 400 jaar later is ze nog steeds actief op een plaats die qua naam bijna verplicht om wijn te maken. Het fantastische familiebedrijf handelt met het diepste respect voor de rijke traditie en voor de natuur.De klasse en de kennis van 12 generaties wijnmakers steunt stevig op het rijke verleden en geeft duurzaamheid een ereplaats, maar uiteraard is er ook ruimte  voor de nieuwste inzichten en de daarmee verbonden technieken.

De wijn

Gröhl Spätburgunder Alte Reben Niersteiner

De wijn krijgt het predicaat alte reben, het Duitse equivalent voor oude wijnstokken. Naar goede traditie leveren deze krasse knarren kleine vruchten van heerlijke kwaliteit.
Deze spätburgunder heeft alle heerlijke aroma's waarop goede pinot noir een patent lijkt te hebben: uitbundig rood fruit, met heerlijke bosaardbeien en frambozen, maar ook met een toefje rijpe kers. Ook viooltjes en een lichte herfstgeur zijn van de partij om de neus te verwennen.
Bij het proeven manifesteren alle aroma's zich in een beheerste en beschaafde stijl, zoals we van pinot noir gewoon zijn. Deze stijl zorgt ervoor dat deze spätburgunder de ideale sparring partner is voor heel wat lekkers. De mogelijkheden zijn uitvoerig, maar in de herfst voelt deze wijn zich echt in zijn sas: heerlijk bij een romige risotto of bij een gerecht met verse zwammen. In tegenstelling tot krachtig rood gedijt deze stijlvolle verleider het best in een koelere omgeving en is 16° de optimale schenktemperatuur.

Druif

Pinot Noir

Lekker bij

risotto, truffels, vederwild

Wijntype

Rode Wijn

fles

Bewaarpotentieel

8 jaar

Jaartal

2014

Inhoud

750 ml
sluiten

Bestelformulier bestel formulier

Hieronder vindt u een gedetailleerd overzicht van uw bestelling.

Deze gegevens kan u ook terugvinden in de e-mail die u ontvangt ter bevestiging van uw bestelling.

Order

wijn details jaar stukprijs aantal subtotaal
  Totaalprijs (incl. BTW)

Facturatiegegevens

Leveringsgegevens

* velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen

** Bestelling afgehaald in de winkel zijn, vanzelfsprekend, vrij van verzendingskosten.
** Bestellingen ter waarde van 350 € of meer worden gratis geleverd.
** Voor bestellingen kleiner dan 350 € worden supplementaire verzendingskosten aangerekend:

** Voor België.

Bedankt voor uw bestelling!