Wijnlijst Bewaar als pdf Mijn bestelling ()

FRANKRIJK

Samalens Single 12 Years

Het wijnhuis

Samalens

Al meer dan 125 jaar worden door Samalens armagnacs geproduceerd die bijna nergens hun evenknie vinden. Hun uitgelezen ligging in de Grand Bas Armagnac, waar de armagnacs van de hoogst denkbare kwaiteit geproduceerd worden, is daar uiteraard niet vreemd aan.
Uiteraard kan het bedrijf ook bogen op een een rijk verleden en een dito expertise, die doorheen vele decennia gerijkt en gerijpt is. De prachtige flessen geven deze godendranken nog extra cachet en maken ze tot onweerstaanbare hebbedingen!

De wijn

Samalens Single 12 Years

De naam 'single' wijst erop dat deze armagnac een monocepage is die voor 100 % gemaakt is van ugni blanc , afkomstig uit  de topregio Bas Armagnac, op de grens van de Gers en de Landes,  én refereert aan de de toevoeging 'single' bij de geliefde en befaamde maltwhisky's. Een goed gekozen naam, want de  makers van Samalens beogen met deze ongewone werkwijze ook een uitzonderlijk doel: terwijl de meeste armagnacs hun charme ontlenen aan een heerlijke moelleux, wordt er in de Singlereeks ingezet op een droge wijn, die qua stijl en profiel enigszins aanleunt bij een single malt. Single is dan weer niet van toepassing op het productieproces: de drank werd twee keer gedestilleerd.  Een erg atypische armagnac dus, maar net daardoor het ontdekken meer dan waard.
De 12 jaar oude Single rijpte eerst in zwarte eik uit de Gascogne en ontwikkelde daar een grote kracht, waarna hij in een laatste fase verder evolueerde in gebruikte vaten om meer diepte en subtiliteit te ontwikkelen, kenmerken van uitstekende Armagnac.
Het hele proces verliep op natuurlijke wijze, zonder zoetmakers zoals suiker of karamel.
In het glas een amberkleurige drank, met een uitzonderlijk rijk en gelaagd bouquet: zoete fruittonen van pruimen, abrikozen en dadels en nog meer zoet in de vorm van kaneel en zoethout. Deze zoete storm wordt behoorlijk gekoeld door een veel drogere wind, die sherrytoetsen, gedroogde bloemen en zelfs curry meevoert.
Op het palet dezelfde veelzijdigheid: veel zoet in de aanzet met gedroogde vijg en rozijntjes en een mondgevoel dat iets van olie wegheeft, maar dan duidelijke houtinvloeden en een zijdezachte en gekruide finale, met opnieuw veel hout.
Een heerlijk kleinood, dat helemaal schittert in het gezelschap van een kostbare sigaar.
Drinkklaar, maar ook binnen 2 decennia nog heerlijk!

Druif

Ugni Blanc

Lekker bij

Wijntype

Gedestilleerd

fles

Bewaarpotentieel

20 jaar

Jaartal

nvt

Inhoud

700 ml
sluiten

Bestelformulier bestel formulier

Hieronder vindt u een gedetailleerd overzicht van uw bestelling.

Deze gegevens kan u ook terugvinden in de e-mail die u ontvangt ter bevestiging van uw bestelling.

Order

wijn details jaar stukprijs aantal subtotaal
  Totaalprijs (incl. BTW)

Facturatiegegevens

Leveringsgegevens

* velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen

** Bestelling afgehaald in de winkel zijn, vanzelfsprekend, vrij van verzendingskosten.
** Bestellingen ter waarde van 350 € of meer worden gratis geleverd.
** Voor bestellingen kleiner dan 350 € worden supplementaire verzendingskosten aangerekend:

** Voor België.

Bedankt voor uw bestelling!