Wijnlijst Bewaar als pdf Mijn bestelling ()

FRANKRIJK

Samalens single 15 Years

Het wijnhuis

Samalens

Al meer dan 125 jaar worden door Samalens armagnacs geproduceerd die bijna nergens hun evenknie vinden. Hun uitgelezen ligging in de Grand Bas Armagnac, waar de armagnacs van de hoogst denkbare kwaiteit geproduceerd worden, is daar uiteraard niet vreemd aan.
Uiteraard kan het bedrijf ook bogen op een een rijk verleden en een dito expertise, die doorheen vele decennia gerijkt en gerijpt is. De prachtige flessen geven deze godendranken nog extra cachet en maken ze tot onweerstaanbare hebbedingen!

De wijn

Samalens single 15 Years

De naam 'single' wijst erop dat deze armagnac een monocepage is die voor 100 % gemaakt is van ugni blanc , afkomstig uit de topregio Bas Armagnac, op de grens van de Gers en de Landes,  én refereert aan de de toevoeging 'single' bij de geliefde en befaamde maltwhisky's. Een goed gekozen naam, want de  makers van Samalens beogen met deze ongewone werkwijze ook een uitzonderlijk doel: terwijl de meeste armagnacs hun charme ontlenen aan een heerlijke moelleux, wordt er in de Singlereeks ingezet op een droge wijn, die qua stijl en profiel enigszins aanleunt bij een single malt. Single is dan weer niet van toepassing op het productieproces: de drank werd twee keer gedestilleerd.  Een erg atypische armagnac dus, maar net daardoor het ontdekken meer dan waard.
Dit meesterwerkje kan je bijna vergelijken met een kind: gedurende 15 jaar kreeg het heel veel liefde en een uitstekende opvoeding waarin alleen het beste goed genoeg was, met als doel het summum eruit te halen.
En wat een resultaat! Een prachtige amberkleur zet de toon en vanaf dan gaan alle registers open. Het bouquet is enorm veelzijdig, maar de grote klasse van deze 15-jarige is dat hij al die facetten verenigt in een onnavolgbare harmonie. De eerste neus heeft wat weg van een kostbaar, oosters parfum: ceder en tabak zetten de toon. Blijven ruiken is de boodschap, want ook kruiden doen meer dan hun duit in het zakje, met nootmuskaat, saffraan en koriander. In alle discretie openen zich tenslotte de fruitige zoettoetsen, met als vertegenwoordigers gedroogde sinaas, peer en abrikoos. Deze laatste geuren zijn echter perfect gedoseerd en gelijken in niets op het kleverige fruitbombardement dat matige armagnac typeert.
Ook het palet is bijzonder aangenaam en wordt gedomineerd door een warm mondgevoel en een heerlijk dense structuur. Balsamico en rokerig hout op de voorgrond, met daarnaast sinaasbloesem, gedroogde druif en een peperaanzet.
In een fenomenale finale veel meer peper, waarvan de  hitte getemd wordt door vers vanille-ijs . Als eerbetoon aan de lange opvoeding in hout, eindigt deze rollercoaster met een heerlijke streep eik.
Een appeltje voor de dorst, maar dan in een zeer exclusieve versie!

Druif

Ugni Blanc

Lekker bij

Wijntype

Gedestilleerd

fles

Bewaarpotentieel

25 jaar en langer

Jaartal

nvt

Inhoud

700 ml
sluiten

Bestelformulier bestel formulier

Hieronder vindt u een gedetailleerd overzicht van uw bestelling.

Deze gegevens kan u ook terugvinden in de e-mail die u ontvangt ter bevestiging van uw bestelling.

Order

wijn details jaar stukprijs aantal subtotaal
  Totaalprijs (incl. BTW)

Facturatiegegevens

Leveringsgegevens

* velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen

** Bestelling afgehaald in de winkel zijn, vanzelfsprekend, vrij van verzendingskosten.
** Bestellingen ter waarde van 350 € of meer worden gratis geleverd.
** Voor bestellingen kleiner dan 350 € worden supplementaire verzendingskosten aangerekend:

** Voor België.

Bedankt voor uw bestelling!