Wijnlijst Bewaar als pdf Mijn bestelling ()

ITALIË

Adria Mirabello Pinot Grigio

Het wijnhuis

Adria

Adria Vini is een samenwerkingsverband tussen Araldica Vini Piemontesi enerzijds en enkele Italiaanse wijnboeren anderzijds. Araldica Vini is een van de belangrijkste coöperatieven in Piemonte, gekend om de uitstekende kwaliteit en betaalbaarheid van zijn wijnen. Ze werken samen met karaktervolle wijnboeren van wie ze kwalitatief hoogstaande druiven kopen, die vergist en gebotteld worden in de coöperatieve. Claudio Manera en Lella Burdese hebben de touwtjes in handen en volgen de teelt, oogst en gisting op de voet. Zo slagen ze erin om aan eerlijke en heerlijke wijnen te komen vanuit het ganse land. Authenticiteit van lokale druivensoorten en hun typische karakter zijn bepalende factoren.

De wijn

Adria Mirabello Pinot Grigio

Deze pinot grigio uit de Veneto draagt de kenmerken van kwalitatief wit uit Noord- Italië, met een behoorlijk aromatische neus en een verfrissende dronk.
De druiven werden met de hand geplukt tijdens de eerste 2 weken van september. De gisting gebeurde op lage temperatuur in inox vaten en na een korte rijping sur lie, werd de wijn jong gebotteld. Deze vinificatie gebeurde erg bewust: de wijnmaker beoogt een frisse, complexloze, haast krokante wijn.
In de neus veel citrus en een mooie florale toets: de aroma's zijn iets strakker dan we van pinot grigio verwachten. In de mond toch een zoettoets met wat honingachtig fruit, maar in de hoofdrol toch vooral citrus en de daaraan gekoppelde frisheid, benadrukt door knapperige zuren. De finish is erg zuiver en droog.
De wijn zet zijn beste beentje voor als origineel aperitief, maar verhuist met plezier mee naar tafel, waar hij een uitstekende begeleider blijkt voor lichte maaltijden met vis of wit vlees of een fris slaatje een extra dimensie geeft.

Druif

Pinot Grigio

Lekker bij

aperitief, koude visgerechten, zuiderse visgerechten, schaaldieren, schelpdieren

Wijntype

Witte wijn

fles

Bewaarpotentieel

2 jaar

Jaartal

2017

Inhoud

750 ml
sluiten

Bestelformulier bestel formulier

Hieronder vindt u een gedetailleerd overzicht van uw bestelling.

Deze gegevens kan u ook terugvinden in de e-mail die u ontvangt ter bevestiging van uw bestelling.

Order

wijn details jaar stukprijs aantal subtotaal
  Totaalprijs (incl. BTW)

Facturatiegegevens

Leveringsgegevens

* velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen

** Bestelling afgehaald in de winkel zijn, vanzelfsprekend, vrij van verzendingskosten.
** Bestellingen ter waarde van 350 € of meer worden gratis geleverd.
** Voor bestellingen kleiner dan 350 € worden supplementaire verzendingskosten aangerekend:

** Voor België.

Bedankt voor uw bestelling!