Wijnlijst Bewaar als pdf Mijn bestelling ()

ITALIË

Boffa Grappa di Barbaresco

Het wijnhuis

Boffa

Een halve eeuw geleden werd het wijnhuis Boffa opgericht. Momenteel staan Carlo Boffa en zijn vrouw Laura aan het roer: Carlo legt zich toe op de wijnbouw zelf en Laura behartigt de zakelijke belangen. De wijngaarden liggen in het kerngebied van de Barbaresco en beslaan een oppervlakte van ruwweg 4 hectare. De focus ligt uiteraard op de grote rode wijnen die deze regio rijk is. Bij de vinificatie gaan hypermoderne technieken én respect voor eeuwenoude tradities hand in hand, wat resulteert in voortreffelijke raspaardjes. De basis wordt uiteraard in de wijngaard gelegd: door fiks uit te dunnen in juli en augustus wordt het rendement bewust erg laag gehouden en de topdruiven die daaruit voortspruiten zijn rijk aan suikers, kleurstoffen en polyfenolen. Alle factoren voor een klasbak in wording zijn bijgevolg aanwezig! Lange gisting zorgt voor diepgekleurde, tanninerijke wijnen met een enorm smaakpotentieel, dat volledig tot ontplooiing komt na een lagering op grote eiken vaten. Het eindresultaat is een goddelijke wijn, die bekoort met een  neus van geëvolueerde aroma's en een palet dat gelaagde kracht stijlvol verpakt weet in een verrassend en zijdezacht mondgevoel.

De wijn

Boffa Grappa di Barbaresco

Een grappa van de pulp van de heerlijke nebbiolodruiven die Boffa's bangelijke barbaresco boetseerden, dat moet iets unieks zijn. Het 'afval' van deze unieke wijn werd  zachtjes geperst en belandde gekoeld in de destilleerderij. Het destillatieproces is veel complexer dan bij een vloeibaar product: de pulp verdraagt immers geen directe vlam, omdat delen zouden kunnen verbranden. Boffa prefereert verwarming au bain-marie.
Het resultaat is een  zachte, elegante, zeer evenwichtige grappa met een beschaafd alcoholpercentage van 40 procent.
De grappa is mild en smaakvol, met een lichtzoete toets. De aroma's en smaken van citrus en honing spelen de hoofdrol en worden niet omvergeblazen door een alcoholbombardement.
Great grappa!

Druif

Nebbiolo

Lekker bij

aperitief

Wijntype

Grappa

fles

Bewaarpotentieel

Ongeopend erg lang houdbaar, na opening 3 à 4 maanden

Jaartal

nvt

Inhoud

750 ml
sluiten

Bestelformulier bestel formulier

Hieronder vindt u een gedetailleerd overzicht van uw bestelling.

Deze gegevens kan u ook terugvinden in de e-mail die u ontvangt ter bevestiging van uw bestelling.

Order

wijn details jaar stukprijs aantal subtotaal
  Totaalprijs (incl. BTW)

Facturatiegegevens

Leveringsgegevens

* velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen

** Bestelling afgehaald in de winkel zijn, vanzelfsprekend, vrij van verzendingskosten.
** Bestellingen ter waarde van 350 € of meer worden gratis geleverd.
** Voor bestellingen kleiner dan 350 € worden supplementaire verzendingskosten aangerekend:

** Voor België.

Bedankt voor uw bestelling!