Wijnlijst Bewaar als pdf Mijn bestelling ()

ITALIË

Di Sipio Montepulciano d'Abruzzo Riserva

Het wijnhuis

Nicola Di Sipio

Dit prachtige en erg moderne landgoed van 70 hectaren - waarvan 35 hectaren druivenranken voor wijnbouw - ligt in de heuvels van de Abruzzen, nabij het stadje Chieti. Dit is ter hoogte van Rome, maar dan aan de Adriatische kust. Er worden 10 heerlijke wijnen gemaakt die de schoonheid en rijkdom van deze streek goed illustreren. Historisch is de familie producent van de montepulcianodruif. Door de bijzonder hoge ligging van enkele recenter aangeplante wijngaarden in de Apennijnen, slagen ze er ook in ragfijne en friszure witte wijn te produceren.


De wijn

Di Sipio Montepulciano d'Abruzzo Riserva

Montepulciano d'Abruzzo figureert vooral in stevige wijnen zonder al te veel toeters en bellen met een aantrekkelijk prijskaartje. Deze riserva speelt in een totaal andere divisie en heeft niet zo heel veel affiniteit met zijn potige kleine broertjes.
De beste percelen werden geselecteerd en na manuele pluk werd de grootste zorg besteed aan de vinificatie. Het hele proces verloopt biologisch.
Een lange maceratie zorgt voor veel extractie en kleurintensiteit. De fermentatie vindt plaats in een zelf ontworpen tank van 15 meter hoog, een unicum. Een flinke rijping op barrique verleent de wijn een mooie gelaagdheid en een erg mature textuur, dankzij stevige maar beheerste tannines.
Wat een fonkeling in het glas: de wijn is intens en heel dieprood. De neus is geconcentreerd, met geuren die we hier niet meteen kunnen thuisbrengen: druivenconfituur is even ongekend als verrassend en een snuifje peper contrasteert met dat intens zoete aroma, terwijl de lagering zorgt voor wat vanille en cacao. Heel veel kwaliteit in de mond: zuren en tannines zetten de toon, maar wat verderop passeert ook een zoete toets de revue. Het mondgevoel is erg aangenaam en gelaagd: wat begint als een ietwat strenge Italiaan, evolueert naar een volle wijn.
In een lange, aangename afdronk gaan fruit en kruiden harmonieus hand in hand: lekkere, zachtzure kersen krijgen het gezelschap van drop.
Lekker bij gerechten op basis van kaas of bij een stuk rood vlees op de grill.

Druif

Montepulciano

Lekker bij

kazen, rundsvlees, varkensvlees, bbq, lamsvlees

Wijntype

Rode wijn

fles

Bewaarpotentieel

Op dronk, nog 3 jaar erg lekker

Jaartal

2012

Inhoud

750 ml
sluiten

Bestelformulier bestel formulier

Hieronder vindt u een gedetailleerd overzicht van uw bestelling.

Deze gegevens kan u ook terugvinden in de e-mail die u ontvangt ter bevestiging van uw bestelling.

Order

wijn details jaar stukprijs aantal subtotaal
  Totaalprijs (incl. BTW)

Facturatiegegevens

Leveringsgegevens

* velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen

** Bestelling afgehaald in de winkel zijn, vanzelfsprekend, vrij van verzendingskosten.
** Bestellingen ter waarde van 350 € of meer worden gratis geleverd.
** Voor bestellingen kleiner dan 350 € worden supplementaire verzendingskosten aangerekend:

** Voor België.

Bedankt voor uw bestelling!