Wijnlijst Bewaar als pdf Mijn bestelling ()

ITALIË

Di Sipio Rosso 5

Het wijnhuis

Nicola Di Sipio

Dit prachtige en erg moderne landgoed van 70 hectaren - waarvan 35 hectaren druivenranken voor wijnbouw - ligt in de heuvels van de Abruzzen, nabij het stadje Chieti. Dit is ter hoogte van Rome, maar dan aan de Adriatische kust. Er worden 10 heerlijke wijnen gemaakt die de schoonheid en rijkdom van deze streek goed illustreren. Historisch is de familie producent van de montepulcianodruif. Door de bijzonder hoge ligging van enkele recenter aangeplante wijngaarden in de Apennijnen, slagen ze er ook in ragfijne en friszure witte wijn te produceren.


De wijn

Di Sipio Rosso 5

De 5 in de naam zou een verwijzing kunnen zijn naar de waardering die deze grote meneer verdient, maar verderop zal duidelijk zijn dat het cijfers een andere waarde etaleert.
Voor de topwijn van het domein hebben de mensen van Di Sipio hun toevlucht genomen tussen een gearrangeerd huwelijk, in de wetenschap dat er uit de samensmelting van het allerbeste fruit en hout van de bovenste plank alleen maar een magistrale wijn kan ontstaan.
De montepulcianodruiven komen van kwalitatieve wingerds met een bijzonder laag rendement en worden manueel geplukt en getrieerd. Op vat blijft het sap bijzonder lang in contact met de schil, waardoor de wijn bijzonder veel kleur en diepgang heeft en het hout een prachtige partij én rol speelt als tweede maar zeer presente viool.
De wijn rijpt in totaal 5 jaar, vandaar de 5 in de naamgeving: traag en uitzonderlijk goed is Di Sipio's duidelijke statement als antwoord op lucratieve spoed.
Het resultaat is een wijn die dan misschien wel het etiket 'mannelijk' krijgt opgekleefd, maar het hart van elke liefhebber sneller doet slaan. Het begint bij de robijnen en ondoordringbare aanblik. Wie wat dichter gaat kijken, wordt bedwelmd door een bijzonder intensief en gelaagd bouquet: wat een weelde! Veel fruit, met pruimen en wilde bessen, maar ook met een lekkere jammy toets. Daarnaast een uitgesproken kruidigheid in de vorm van peper, laurier en sint-janskruid. We hebben hier duidelijk te maken met een Italiaanse heer van stand, die in zijn drang om te verleiden zijn natuur volgt maar dat wel op een stijlvolle manier doet. Helemaal boeiend wordt het als edele toetsen als tabak en leer hun opwachting maken.
In de mond dezelfde impressie: deze gespierde gentleman steekt zich in een fluwelen pak.
De tannines zijn prominent maar mooi versmolten van de partij en een heerlijke warmte streelt de mond. Een attractieve afdronk met bijzonder veel diepgang zorgt voor een beklijvend bisnummer, waarin al het moois een tweede keer ten tonele verschijnt.
Groots!

Druif

Montepulciano

Lekker bij

kazen, vederwild, haarwild, varkensvlees, rundsvlees, lamsvlees, bbq, exotisch vlees

Wijntype

Rode wijn

fles

Bewaarpotentieel

15 jaar

Jaartal

2007

Inhoud

750 ml
sluiten

Bestelformulier bestel formulier

Hieronder vindt u een gedetailleerd overzicht van uw bestelling.

Deze gegevens kan u ook terugvinden in de e-mail die u ontvangt ter bevestiging van uw bestelling.

Order

wijn details jaar stukprijs aantal subtotaal
  Totaalprijs (incl. BTW)

Facturatiegegevens

Leveringsgegevens

* velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen

** Bestelling afgehaald in de winkel zijn, vanzelfsprekend, vrij van verzendingskosten.
** Bestellingen ter waarde van 350 € of meer worden gratis geleverd.
** Voor bestellingen kleiner dan 350 € worden supplementaire verzendingskosten aangerekend:

** Voor België.

Bedankt voor uw bestelling!