Wijnlijst Bewaar als pdf Mijn bestelling ()

ITALIË

Il Palagio Ignobile, Toscana IGT

Het wijnhuis

Il Palagio

De jonge en energieke Monia Piccini zet de traditie van haar vader op het wijngoed "Il Palagio" met verve voort. Samen met Franco Guarducci, haar man en tevens de wijnmaker van het domein, staat ze garant voor topwijnen, waarbij voluit de biologische kaart wordt getrokken, met nadruk op en respect voor het terroir. Dat laatste mag geen verwondering wekken als je weet dat het 13 hectaren tellende domein pal in de Conca D'Oro ligt, de "gouden vallei" binnen de Chianti classicoregio. Deze goddelijke grond vormt de gedroomde voedingsbodem van olijfbomen, sangiovese en een beetje merlot.

De wijn

Il Palagio Ignobile, Toscana IGT

Dat Monia en Franco van Il Palagio niet van humor gespeend zijn, bewijzen ze door hun wijn ignobile te noemen, wat niet minder dan 'verachtelijk' betekent. Wijnsnobs worden hiermee meteen in hun hemd gezet: deze wijn draagt 'gewoon' het IGT-etiket, maar hij heeft evenveel klasse als zijn duurdere broers die met het DOCG-label pronken.
De sangiovesedruiven kregen de respectvolle en nauwgezette behandeling die zo eigen is aan het huis: ze werden manueel geoogst en gistten gedurende 21 dagen in temperatuurgecontroleerde stalen tanks. De rijping gebeurde deels op eik maar ook gedeeltelijk in inox, om de frisheid van het verse fruit te behouden en te accentueren.
Het bouquet weerspiegelt het unieke terroir volledig: kers - uiteraard- en braambes op de voorgrond, maar ook heerlijke kruidigheid in de vorm van zwarte peper en jeneverbes én met violet een elegante, verfijnde toets. En het hout? Dat zorgt voor een kruidige eiktoets.
Wat een 'voorgerecht', maar vaak is in de Italiaanse keuken het beste dan ook al achter de rug. Niet zo bij deze wijn: de smaak blijkt een waardige plat de résistance!
Heel veel sangiovesefruit en de typerende Toscaanse kruidigheid, met zuren die ervoor zorgen dat de wijn op elk moment fris en levendig blijft. De gedoseerde houtopvoeding vertaalt zich in fijne, elegante tannines.
Verachtelijk? Geenszins! Wel complexloos en een allemansvriend, waardoor deze Ignobile een wijn bij uitstek is voor uiteenlopende gelegenheden.

Druif

Sangiovese

Lekker bij

gevogelte, kazen, lamsvlees, bbq

Wijntype

Rode wijn

fles

Bewaarpotentieel

3 jaar

Jaartal

2016

Inhoud

750 ml
sluiten

Bestelformulier bestel formulier

Hieronder vindt u een gedetailleerd overzicht van uw bestelling.

Deze gegevens kan u ook terugvinden in de e-mail die u ontvangt ter bevestiging van uw bestelling.

Order

wijn details jaar stukprijs aantal subtotaal
  Totaalprijs (incl. BTW)

Facturatiegegevens

Leveringsgegevens

* velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen

** Bestelling afgehaald in de winkel zijn, vanzelfsprekend, vrij van verzendingskosten.
** Bestellingen ter waarde van 350 € of meer worden gratis geleverd.
** Voor bestellingen kleiner dan 350 € worden supplementaire verzendingskosten aangerekend:

** Voor België.

Bedankt voor uw bestelling!