Wijnlijst Bewaar als pdf Mijn bestelling ()

ITALIË

Il Palagio Le Bambole

Het wijnhuis

Il Palagio

De jonge en energieke Monia Piccini zet de traditie van haar vader op het wijngoed "Il Palagio" met verve voort. Samen met Franco Guarducci, haar man en tevens de wijnmaker van het domein, staat ze garant voor topwijnen, waarbij voluit de biologische kaart wordt getrokken, met nadruk op en respect voor het terroir. Dat laatste mag geen verwondering wekken als je weet dat het 13 hectaren tellende domein pal in de Conca D'Oro ligt, de "gouden vallei" binnen de Chianti classicoregio. Deze goddelijke grond vormt de gedroomde voedingsbodem van olijfbomen, sangiovese en een beetje merlot.

De wijn

Il Palagio Le Bambole

'Le Bambole' is de jongste telg en stiekem ook de lieveling van de Palagiofamilie: alleen de allerbeste druiven werden geselecteerd en de unieke eigenschappen van het uitzonderlijke terroir komen in deze topper optimaal tot hun recht. De druiven komen van het perceel met dezelfde naam als de wijn, dat de lieflijke naam 'de poppen' draagt, een referentie naar de 2 schattige dochters van het wijnmakerskoppel.
De druiven, monocepage sangiovese, werden manueel geselecteerd en geoogst van 25 september tot 3 oktober. Zowel de alcoholische als de malolactische gisting gebeurde in stalen tanks onder strikte temperatuurcontrole. Vervolgens rijpte deze volbloed Italiaan maar liefst 30 maanden in vaten van 1000 liter, gemaakt van zomereik, om tenslotte nog enkele maanden in de fles tot wasdom te komen.
Een intense schittering in het glas, met veel robijn en een streepje granaat.
Diezelfde kracht in de neus: een onmiskenbare florale opening met uitgesproken violet, veel rijpe kers, braam en pruim en de heerlijke kruidigheid die grote Italianen zo typeert.
Ook in de mond reveleert Le Bambole zich als een Toscaan van stand: de wijn is tegelijkertijd uitbundig en perfect harmonieus, met hoge zuren en dito tannines, met een sappige bestendigheid als resultaat. Zowel het prachtige fruit als de lange houtopvoeding manifesteren zich duidelijk maar elegant.
De wijn is al perfect op dronk, maar heeft ook nog een flink kelderpotentieel.
Een absoluut meesterwerk met het Chianti Classico Gran Selezionekeurmerk, die zich helemaal aan de top van het firmament nestelt. Een uiterst beperkte oplage van 1333 flessen maakt van deze topper een zeer gegeerd hebbeding!


Druif

Sangiovese

Lekker bij

rundsvlees, lamsvlees, haarwild, pasta met rode saus

Wijntype

Rode wijn

fles

Bewaarpotentieel

10 jaar

Jaartal

2012

Inhoud

750 ml
sluiten

Bestelformulier bestel formulier

Hieronder vindt u een gedetailleerd overzicht van uw bestelling.

Deze gegevens kan u ook terugvinden in de e-mail die u ontvangt ter bevestiging van uw bestelling.

Order

wijn details jaar stukprijs aantal subtotaal
  Totaalprijs (incl. BTW)

Facturatiegegevens

Leveringsgegevens

* velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen

** Bestelling afgehaald in de winkel zijn, vanzelfsprekend, vrij van verzendingskosten.
** Bestellingen ter waarde van 350 € of meer worden gratis geleverd.
** Voor bestellingen kleiner dan 350 € worden supplementaire verzendingskosten aangerekend:

** Voor België.

Bedankt voor uw bestelling!