Wijnlijst Bewaar als pdf Mijn bestelling ()

NIEUW-ZEELAND

Misty Cove The Fifth Innings Pinot Noir

Het wijnhuis

Misty Cove

 

Wijngoed "Misty Cove" is het levenswerk van Andrew Bailey. De naam van dit wijnhuis verwijst naar het groene kustgebied in het noorden van Marlborough, de wijnregio waar dit domein gelegen is. Dit gebied op het zuidereiland kenmerkt zich door honderden baaien die in de ochtend bedekt worden onder een dikke laag mist, maar in de namiddag baden in de volle zon. Een gedroomde plek voor wijnbouw dus. De regio staat gekend voor zijn geweldig intense en expressieve sauvignon blancs. Geen verrassing dus dat dit één van de specialiteiten is van Andrew en hij trekt dan ook voluit de kaart van kwaliteit en eigenheid.

De wijn

Misty Cove The Fifth Innings Pinot Noir

Met een pinot noir hors catégorie zet wijnmaker en eeuwige enthousiasteling Andrew Bailey de kroon op zijn rijkelijk gelauwerde werk. Marlborough is van nature een hoogstaande heimat voor prestigieuze pinots, maar deze parel schakelt nog enkele versnellingen hoger.
De wijngaard geniet van mooie dagen met bijzonder veel zonuren en de nachten brengen de nodige verkoeling. Deze optimale klimatologische omstandigheden zijn al een garantie op druiven van uitzonderlijke kwaliteit, en de ondergrond zorgt voor een schitterend supplement.
De kleine, delicate besjes zorgen voor een optimale extractie, die zich vertaalt in een heldere schittering en een buitenaards bouquet.

De druiven gisten in hele trossen in barrique van Franse eik en deze werkwijze resulteert in een even uitbundig als gelaagd bouquet. De vaste waarden als aardbeitjes en kersen tekenen present, maar ze krijgen het gewaardeerde gezelschap van ondermeer donkere pruimen én van edele toetsen als gedroogde kruiden, cederhout en wat florale aroma's.
Het mondgevoel combineert zacht en kracht: het sappige fruit wordt zijdezacht verpakt, maar onder die zoete aanzet sluimert ook een hartige sensatie.
De tannines zijn even prominent als elegant van de partij en maken van deze wijn een pure verwennerij.
De oplage is beperkt tot 3000 genummerde flessen.

Druif

Pinot Noir

Lekker bij

gevogelte, vederwild, haarwild, kazen

Wijntype

Rode wijn

fles

Bewaarpotentieel

10 jaar

Jaartal

2015

Inhoud

750 ml
sluiten

Bestelformulier bestel formulier

Hieronder vindt u een gedetailleerd overzicht van uw bestelling.

Deze gegevens kan u ook terugvinden in de e-mail die u ontvangt ter bevestiging van uw bestelling.

Order

wijn details jaar stukprijs aantal subtotaal
  Totaalprijs (incl. BTW)

Facturatiegegevens

Leveringsgegevens

* velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen

** Bestelling afgehaald in de winkel zijn, vanzelfsprekend, vrij van verzendingskosten.
** Bestellingen ter waarde van 350 € of meer worden gratis geleverd.
** Voor bestellingen kleiner dan 350 € worden supplementaire verzendingskosten aangerekend:

** Voor België.

Bedankt voor uw bestelling!