Wijnlijst Bewaar als pdf Mijn bestelling ()

OOSTENRIJK

Weingut Josef Fritz Gondwana Orange Wine

Het wijnhuis

Weingut Josef Fritz

Het is reeds de vijfde generatie Fritz die het 11 hectaren "kleine" wijnhuis runt in Wagram, ten noordwesten van Wenen. Weingut Fritz behoort voor witte wijnen tot de absolute top in Oostenrijk, althans volgens gerenommeerde gidsen als "Falstaff" en "Gault-Millau". Naast bijzondere wijnen, gemaakt van gekende Oostenrijkse druivenrassen, bezitten ze kleine percelen met zeer zeldzame witte druivenrassen en de vraag overtreft het aanbod ruimschoots. De grootste zorg wordt verder besteed aan het organisch beheren van de wijngaarden, om de kwaliteit van de druiven en de wijn te garanderen.

De wijn

Weingut Josef Fritz Gondwana Orange Wine

Met Gondwana maakt Josef Fritz een roter veltliner hors catégorie, die op unanieme appreciatie kan rekenen en ook door de gespecialiseerde pers rijkelijk wordt gelauwerd.
Limited Edition is voor deze godendrank geen loos label, want dit waanzinnige druivenvocht is slechts mondjesmaat voorradig. Mondjesmaat is een term die bijzonder goed gekozen is, want de wijn zal zich ongetwijfeld ontpoppen tot vriend van uw palet.
Gondwana is een 'orange wein', een wijn van witte druiven die als een rode wordt gevinifieerd. Dat houdt in dit geval in dat niet alleen de schil maar ook de pitten in contact blijven met het sap tijdens de gisting, die plaatsvindt in vaten van acaciahout.
De wijn wordt niet gefilterd, wat hem nog meer textuur oplevert.De druiven worden met Zwitserse precisie op het perfecte moment geoogst, wat resulteert in een magistraal evenwicht tussen zoete impressies en zinderende zuren. De neus is uitbundig en verenigt Kumquat en rijpe steenvruchten. In de mond geconcenteerde wijn, met mooie mineraliteit, frisse zuren en een subtiele bittertoets. Uniek!

Druif

Roter Veltliner

Lekker bij

gevogelte, kazen, kalfsvlees

Wijntype

Witte wijn

fles

Bewaarpotentieel

6 jaar

Jaartal

2015

Inhoud

750 ml
sluiten

Bestelformulier bestel formulier

Hieronder vindt u een gedetailleerd overzicht van uw bestelling.

Deze gegevens kan u ook terugvinden in de e-mail die u ontvangt ter bevestiging van uw bestelling.

Order

wijn details jaar stukprijs aantal subtotaal
  Totaalprijs (incl. BTW)

Facturatiegegevens

Leveringsgegevens

* velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen

** Bestelling afgehaald in de winkel zijn, vanzelfsprekend, vrij van verzendingskosten.
** Bestellingen ter waarde van 350 € of meer worden gratis geleverd.
** Voor bestellingen kleiner dan 350 € worden supplementaire verzendingskosten aangerekend:

** Voor België.

Bedankt voor uw bestelling!