Wijnlijst Bewaar als pdf Mijn bestelling ()

OOSTENRIJK

Weingut Taferner St. Laurent

Het wijnhuis

Weingut Taferner

Het wijnhuis Taferner is sinds de oprichting in het jaar 1780 nog steeds in familiebezit. Gelegen in Carnuntum, een wijnbouwregio ten zuidoosten van Wenen, staan ze gekend voor hun rode wijnen. Carnuntum is een kleine en minder gekende regio maar is door ligging en klimaat een van de beste regio's voor krachtige Oostenrijks rood.

De wijn

Weingut Taferner St. Laurent

De Sankt Laurentdruif is globaal een nobele onbekende. De oorsprong van deze druif staat ook niet helemaal vast, maar vermoedelijk komt ze uit de Franse Elzas en migreerde ze van daaruit naar buurland Duitsland, waar ze nog steeds sporadisch figureert in rode wijn die vaak wat kracht ontbeert. In Oostenrijk doet men echter mooie dingen met dit familielid van de pinot noir. Sankt Laurent is minder fluwelig en is zowel qua kleur als qua smaak voller. Erg karakteristiek en aangenaam is de aardse toon.
Ook bij Taferner weten ze wel raad met de druif, die nood heeft aan een vruchtbare bodem en het best op de leemondergrond van het domein gedijt. De lagering gebeurde op grotendeels gebruikte barrique.
In het glas een robijnrode wijn met een boeiend bouquet: een klamme bosgrond zorgt voor de aardse tonen waarover reeds sprake, het fijne rode fruit dat pinot noir zo geliefd maakt, wordt aangevuld met pruim en zure kers, maar ook een lichtjes pikante kruidentoets en een streep chocolade zijn van de partij.
Ook bij het proeven complexiteit, maar in de eerste plaats toch een sappige, smakelijke wijn, met veel donker fruit en frisse zuren in een prominente rol.

Druif

St. Laurent

Lekker bij

varkensvlees, lamsvlees, kazen

Wijntype

Rode wijn

fles

Bewaarpotentieel

6 jaar

Jaartal

2015

Inhoud

750 ml
sluiten

Bestelformulier bestel formulier

Hieronder vindt u een gedetailleerd overzicht van uw bestelling.

Deze gegevens kan u ook terugvinden in de e-mail die u ontvangt ter bevestiging van uw bestelling.

Order

wijn details jaar stukprijs aantal subtotaal
  Totaalprijs (incl. BTW)

Facturatiegegevens

Leveringsgegevens

* velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen

** Bestelling afgehaald in de winkel zijn, vanzelfsprekend, vrij van verzendingskosten.
** Bestellingen ter waarde van 350 € of meer worden gratis geleverd.
** Voor bestellingen kleiner dan 350 € worden supplementaire verzendingskosten aangerekend:

** Voor België.

Bedankt voor uw bestelling!