Wijnlijst Bewaar als pdf Mijn bestelling ()

PORTUGAL

Bulas Touriga Nacional Grande Reserva

Het wijnhuis

Bulas

Bulas staat gekend voor zijn hoge kwaliteit en biologische manier van werken. Gelegen aan de samenvloeiing van de Douro en de Ceira (Seyra) bevinden ze zich in een van 's werelds oudste erkende wijngebieden. Met veel respect voor omgeving en traditie maken ze wijnen die zich onderscheiden door terroir, finesse en karakter.

De wijn

Bulas Touriga Nacional Grande Reserva

De Touriga Nacional maakt haar opwachting in heel wat Portugese wijnen, maar ze geniet nog niet de aandacht die ze verdient. Deze veelzijdige druif is eigenlijk dé ruggengraat van de betere porto's en in de Daoregio vormt ze een verplicht onderdeel van de plaatselijke rode wijnen. Het is echter een moeilijke tante, waardoor ze geen geschikte partner is voor wijnbouwers die slapend rijk willen worden. Met een laag rendement en een uitgesproken voorliefde voor steile hellingen, schrikt ze veel wijnmakers af. Wie echter tijd en moeite in deze mooie druif wil steken, wordt beloond voor zijn inspanningen, met aromatische wijnen met een uitstekend bewaarpotentieel.
Bij Bulas hebben ze die boodschap begrepen en maken ze een monocepage van deze Portugese topper. De vroegrijpe druiven werden begin september manueel geoogst en getrieerd en rijpten 12 maanden in Franse eik.
Robijnrood en bijzonder intens manifesteert de wijn zich van bij het begin als een verleider.
Het weelderige bouquet bevestigt die status en voegt daar iets aan toe: het teasen gebeurt op een beschaafde manier. Oké, eerst worden de spieren getoond en eisen donker fruit, wat pruimen en rijpe aardbeien de aandacht op. Een streep vanille maakt het plaatje compleet. Maar net op het moment dat sommigen willen afhaken voor al deze viriliteit, tovert de charmeur een bos viooltjes tevoorschijn. Weggaan is nu echt onmogelijk geworden!
Gelukkig maar, want de smaak bevestigt al het goeds! De wijn heeft dan wel een stevige body, maar de perfect gedoseerde zuren en de prominente maar zijdezachte tannines vormen met de heerlijke zoettonen een onoverwinnelijk triumviraat. Een heerlijke wijn, die op het palet de impressies van de neus bevestigt en die van begin tot einde weet te boeien en te bekoren.
Deze subtiele spierbundel neemt de vriendschappelijk gegooide handschoen van een stevige sparring partner met plezier op en is in staat om op te boksen tegen pikante schotels, een stevig stuk vlees of scherp smakend wild.

Druif

Touriga Nacional

Lekker bij

vederwild, haarwild, varkensvlees, rundsvlees, lamsvlees, bbq, exotisch vlees

Wijntype

Rode wijn

fles

Bewaarpotentieel

Op dronk, nog prima tot 2020

Jaartal

2009

Inhoud

750 ml
sluiten

Bestelformulier bestel formulier

Hieronder vindt u een gedetailleerd overzicht van uw bestelling.

Deze gegevens kan u ook terugvinden in de e-mail die u ontvangt ter bevestiging van uw bestelling.

Order

wijn details jaar stukprijs aantal subtotaal
  Totaalprijs (incl. BTW)

Facturatiegegevens

Leveringsgegevens

* velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen

** Bestelling afgehaald in de winkel zijn, vanzelfsprekend, vrij van verzendingskosten.
** Bestellingen ter waarde van 350 € of meer worden gratis geleverd.
** Voor bestellingen kleiner dan 350 € worden supplementaire verzendingskosten aangerekend:

** Voor België.

Bedankt voor uw bestelling!