Wijnlijst Bewaar als pdf Mijn bestelling ()

WASHINGTON STATE

Domaine Magdalena Cabernet Sauvignon

Het wijnhuis

Domaine Magdalena

Het verhaal van Domaine Magdalena leest als een sprookje. Met de omineuze achternaam Hedges was Maggie voorbestemd om iets met wijn te gaan doen en haar vader, die een connoisseur avant la lettre was van al het lekkers dat Californië te bieden had, gaf haar nog een duwtje in de rug. Het huwelijk met Christophe, die gezegend was met Frans bloed en wiens familie een wijnhuis runt, bezegelde haar allesbehalve beklagenswaardige lot helemaal.
In haar relatie met Christophe leert ze niet alleen haar man maar ook de wondere wijnwereld kennen en ontwikkelt Maggie een onstuitbare en levenslange liefde voor de wijnen van Washington State in het algemeen en van de mythische Red Mountain in het bijzonder. De magnetische werking van de rode berg was zo groot dat Maggie en Christophe hun huwelijksreis en alle geschenken met grote graagte inruilden voor de aankoop van een wijngaard op de locatie van hun dromen. We spreken anno 2004 en het prille stel plant de eerste wijnstokken én andere zaadjes: het gezin krijgt vorm en op de wijngaard groeit en bloeit iets moois. Uit respect voor de kinderen én voor Moeder Aarde opteren ze voor een biodynamische aanpak bij het werk op de wijngaard. Zo komt de mest uitsluitend van een plaatselijke, organische veehouder. Daarnaast zetten ze een heel ecosysteem op poten met respect voor de natuur en alles wat erin leeft. In 2011 ontvangen ze het biodynamische certificaat als erkenning van en beloning voor hun aanpak.
Tien jaar na de eerste aanplant is de tijd rijp om te oogsten en heeft de attractieve ava er een prachtige producent en een bijzonder verleidelijk verhaal bij.
Geniet mee van Magdalena 'Maggie' en haar onweerstaanbare wijnen!

De wijn

Domaine Magdalena Cabernet Sauvignon

De druiven voor deze heerlijke cabernet genieten zowel in de wijngaard als bij de eigenlijke productie van een zachte, vrouwelijke hand. De oogst werd manueel binnengehaald en de gisting gebeurt uitsluitend met de van nature aanwezige wilde gist. Na een lagering van 7 maanden op neutrale eik wordt de wijn ongefilterd gebotteld.
De wijn heeft een mooie balans tussen zuren en tannines, waarbij die laatste toch duidelijk aanwezig van de partij zijn in een pure maar zachte stijl. De wijn is de meest zuivere vertaling van het indrukwekkende terroir en van de rode druif die wereldwijd zoveel aanzien geniet.
Deze intense maar innemende krachtpatser garandeert nu al een genereus glas, maar is ook over anderhalf decennium nog in volle glorie.

Druif

Cabernet Sauvignon

Lekker bij

gevogelte, vederwild, haarwild, rundsvlees, lamsvlees

Wijntype

Rode wijn

fles

Bewaarpotentieel

10 jaar

Jaartal

2014

Inhoud

750 ml
sluiten

Bestelformulier bestel formulier

Hieronder vindt u een gedetailleerd overzicht van uw bestelling.

Deze gegevens kan u ook terugvinden in de e-mail die u ontvangt ter bevestiging van uw bestelling.

Order

wijn details jaar stukprijs aantal subtotaal
  Totaalprijs (incl. BTW)

Facturatiegegevens

Leveringsgegevens

* velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen

** Bestelling afgehaald in de winkel zijn, vanzelfsprekend, vrij van verzendingskosten.
** Bestellingen ter waarde van 350 € of meer worden gratis geleverd.
** Voor bestellingen kleiner dan 350 € worden supplementaire verzendingskosten aangerekend:

** Voor België.

Bedankt voor uw bestelling!