Wijnlijst Bewaar als pdf Mijn bestelling ()

WASHINGTON STATE

Hedges Goedhart Syrah

Het wijnhuis

Hedges Family Estate

Het Hedges familie-wijndomein werd opgericht in 1986 door Tom Hedges en zijn vrouw. Hijzelf is geboren en getogen in Washington State maar huwde de Franse schone Anne-Marie Liégeois. Zij is afkomstig uit Troyes, gelegen in het departement Aube. Daar Reims en Epernay haar jeugd dermate beïnvloedden, kunnen wij haar zonder twijfel een klassiek geschoolde Française noemen.
Momenteel werken ook hun zoon Christophe en dochter Sarah mee aan de uitstraling van het familiebedrijf. De ligging op Red Mountain, een van de kleinste AVA's (appellatie) in de Verenigde Staten, geeft, in combinatie met de klassieke benadering, wijnen met een bijzonder uitgesproken karakter.

 

De wijn

Hedges Goedhart Syrah

De iconische Red Mountain is het decor waar de tovenaars van Hedges hun kunstjes opvoeren. De 'Goedhart' is de jongste telg uit de syrahfamilie die op deze plek gedijt en hij is zo mogelijk nog krachtiger en gebalder dan de Descendents Liégeois.
De druiven zijn afkomstig van de Bel' Villawijngaard. De druiven werden zachtjes gekneusd nadat ze ontrist waren. De eerste gisting vindt plaats op inox, waar de most drie maal per dag een pigeage ondergaat tot het gewenste tannineniveau is bereikt. Na de persing verhuist het sap naar eiken vaten en nadat de malolactische gisting heeft plaatsgevonden rijpt de wijn gedurende 11 maanden op eik, waarvan een kwart nieuw.
De neus is ronduit weelderig en combineert een flinke draai van de pepermolen met gedroogde blauwe bessen en heerlijke kersen. Ook het hout doet een delicieuze duit in het zakje: naast koffie en cacaopoeder manifesteert zich een heerlijke cointreauneus.
Lang genoeg gewacht, tijd om te proeven! En wat een sensatie! Het begint heerlijk met kersentaart, maar al snel volgt een mondvol heerlijk zoete sinaaszeste en lekker rijke vanille.
En nog is de verwenbeurt voor de papillen niet afgelopen: een heerlijke kruidigheid en lekker fijne tannines zorgen voor een fenomenale finale!
Nu al heerlijk, maar ook over 15 jaar nog een meesterwerk!

Druif

Syrah

Lekker bij

vederwild, haarwild, rundsvlees, lamsvlees, bbq, exotisch vlees

Wijntype

Rode Wijn

fles

Bewaarpotentieel

15 jaar

Jaartal

2012

Inhoud

750 ml
sluiten

Bestelformulier bestel formulier

Hieronder vindt u een gedetailleerd overzicht van uw bestelling.

Deze gegevens kan u ook terugvinden in de e-mail die u ontvangt ter bevestiging van uw bestelling.

Order

wijn details jaar stukprijs aantal subtotaal
  Totaalprijs (incl. BTW)

Facturatiegegevens

Leveringsgegevens

* velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen

** Bestelling afgehaald in de winkel zijn, vanzelfsprekend, vrij van verzendingskosten.
** Bestellingen ter waarde van 350 € of meer worden gratis geleverd.
** Voor bestellingen kleiner dan 350 € worden supplementaire verzendingskosten aangerekend:

** Voor België.

Bedankt voor uw bestelling!