Wijnlijst Bewaar als pdf Mijn bestelling ()

ZUID-AFRIKA

Waterkloof Seriously Cool Chenin Blanc

Het wijnhuis

Waterkloof

Waterkloof is gelegen in het Zuid - Afrikaanse district Stellenbosch, net buiten Somerset West. Het fantastische wijnhuis werd opgericht door Paul Boutinot en is gelegen op een paar kilometer van de Atlantische oceaan, met wijnstokken die groeien op vulkanische bodem. Paul Boutinot werkt op biologische wijze en investeert veel in natuurbehoud en - herstel. Waterkloof produceert wijnen van topkwaliteit en heeft op enkele jaren tijd een fameuze, benijdenswaardige reputatie opgebouwd. John Platter voorspelt dit huis een glorieuze toekomst.

De wijn

Waterkloof Seriously Cool Chenin Blanc

Zuid-Afrikaanse chenin geniet niet altijd een even goede naam. Bij Waterkloof ligt de standaard altijd waat hoger en voor de druif die zo populair is in Zuid-Afrika werd nog een tandje bijgestoken. De druiven komen van bush vines-wijngaarden die al bijna 40 jaar in roulatie zijn: op die gevorderde leeftijd verkiezen ze kwaliteit resoluut boven kwantiteit en geven ze een kleine hoeveelheid sap van de hoogste kwaliteit. Zoals gebruikelijk bij Waterkloof is de hoofdrol weggelegd voor moeder Natuur en de pareltjes die ze produceert.
De druiven worden in hele trossen geperst, waardoor het sap zachtjes vrijkomt. Na een platte rust van 24 uur wordt het overgebracht naar inox vaten en naar relatief oude, grote eiken vaten. Voor de gisting worden alleen natuurlijke gisten gebruikt, waardoor het proces wat langzamer verloopt: een gezapig chemisch proces van een halfjaar resulteert in een heerlijk romige textuur. De wijn wordt slechts oppervlakkig gefilterd alvorens op fles te worden getrokken.
Het resultaat is een heerlijk elegante wijn die zich distantieert van veel van zijn landgenoten, die te vaak vlak en smaakloos zijn. De neus is veelzijdig: veel fruit, met rijpe peer maar ook frisse citrus, maar daarnaast ook een flinke florale aanwezigheid en een discrete kruidigheid.
Een mondvol, en die ervaring herhaalt zich bij het proeven: lekker rijp fruit versmelt dankzij de lange gisting naadloos met een lekkere lactische toets en frisse zuren zorgen voor een lange en haast krokante afdronk!
Seriously, cool wine!

Druif

Chenin Blanc

Lekker bij

gevogelte, koude visgerechten, schaaldieren, schelpdieren, kalfsvlees

Wijntype

Witte wijn

fles

Bewaarpotentieel

5 jaar

Jaartal

2015

Inhoud

750 ml
sluiten

Bestelformulier bestel formulier

Hieronder vindt u een gedetailleerd overzicht van uw bestelling.

Deze gegevens kan u ook terugvinden in de e-mail die u ontvangt ter bevestiging van uw bestelling.

Order

wijn details jaar stukprijs aantal subtotaal
  Totaalprijs (incl. BTW)

Facturatiegegevens

Leveringsgegevens

* velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen

** Bestelling afgehaald in de winkel zijn, vanzelfsprekend, vrij van verzendingskosten.
** Bestellingen ter waarde van 350 € of meer worden gratis geleverd.
** Voor bestellingen kleiner dan 350 € worden supplementaire verzendingskosten aangerekend:

** Voor België.

Bedankt voor uw bestelling!